Melomakarona vegán változat, mézes sziruppal átitatva, tálalva

Melomakarona vegán változatban

A Melomakarona a görög karácsonyi édességek egyik legismertebb darabja. Az eredeti recept vegán változata tökéletes azoknak, akik szeretnék az ínycsiklandó süteményt növényi alapanyagokból elkészíteni. A kókuszolaj és a narancslé kombinációja finom és frissítő ízt ad a tésztának, miközben a mézes szirup hozzáadja az édességet. A citromlé és a narancshéj különleges citrusos aromát ad, amely tökéletesen illik a fűszeres süteményhez. Ez a vegán verzió ideális választás karácsonyi ünnepekre, vagy akár egy ínycsiklandó napi desszertnek.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
100 g Gríz (finomszemű)
120 ml Narancslé
100 g Cukor
200 ml Kókuszolaj
1 tk. Őrölt fahéj
0.5 tk. Szegfűszeg (őrölt)
1 tk. Szódabikarbóna
1 db Narancshéj
150 ml Ásványvíz
100 g Cukor (sziruphoz)
150 ml Víz (sziruphoz)
2 ek. Citromlé (sziruphoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sziruphoz keverd össze a cukrot, vizet és citromlevet, majd forrald fel. Főzd alacsony lángon 5 percig, és hagyd teljesen kihűlni.

    Használj nyírfacukrot vagy más vegán cukrot, ha szeretnéd, hogy a recept teljesen vegán legyen.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a narancslét, cukrot, kókuszolajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.

    A szódabikarbóna segít a tészta levegősségében és a narancslével együtt habzik.

    3

    Add hozzá a lisztet és a grízt, majd keverd össze kézzel, amíg puha tésztát kapsz. Ne gyúrd túl, hogy omlós maradjon.

    A túlgyúrt tészta kemény lesz, ezért dolgozz gyorsan és ne túl sokáig.

    4

    Formázz diónyi, ovális sütiket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta kissé ragacsos lehet, de ha megnedvesíted a kezedet, könnyebb formázni.

    5

    Süsd 180°C-on 25–30 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    A sütési idő ne legyen túl hosszú, hogy a tészta ne száradjon ki, maradjon puha.

    6

    A forró sütiket tedd a hideg szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket egy tálra hűlni.

    A szirupot ne hagyd túl sokáig a sütiken, különben túl puha lesz.

    7

    Tálalás előtt megszórhatod reszelt narancshéjjal vagy apróra vágott dióval.

    A reszelt narancshéj frissebb ízt ad, míg a dió extra ropogósságot biztosít.