A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. A darálthúst egy tálba tedd, majd add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, sót és borsot.
A húsnak frissnek kell lennie, hogy jó íze legyen. A hagyma és fokhagyma íze segít a hús gazdagításában.
Jól dolgozd össze a hozzávalókat, majd formálj belőle kisebb korongokat, amelyek kb. 2-3 cm vastagságúak lesznek.
Ügyelj arra, hogy a húspogácsák ne legyenek túl vékonyak, mert így nem maradnak szaftosak.
A tojást verd fel egy tálban, a zsemlemorzsát pedig egy másik tálba tedd. A húspogácsákat először a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába mártsd.
A panírozás során ügyelj arra, hogy minden oldalról egyenletesen fedje a morzsa a húsokat.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A húspogácsákat mindkét oldalon süsd 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen, különben a panír nem lesz ropogós. Használj közepes lángot, hogy a hús is átsüljön.
Miután kész a menchi katsu, tedd papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.
A papírtörlő segít, hogy a panír ne legyen túl zsíros.
Közben a káposztát vékonyra szeleteld, és egy tálban készítsd el a friss káposztasalátát. Tálald a menchi katsu-t a káposztával és szórj rá egy kis szezámmagot.
A friss káposzta roppanósága és enyhe savanykás íze remekül kiegészíti a menchi katsu gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.