Menchi Katsu káposztával, ropogós panírban sült húspogácsa káposztasalátával tálalva

Menchi Katsu káposztával

A menchi katsu egy híres japán étel, amely a panírozott és sült húspogácsák különleges változata. A klasszikus változathoz húsos tölteléket használnak, de sokféleképpen variálható. A káposztasaláta remek kísérője, mivel frissessége és ropogóssága szépen ellensúlyozza a gazdag, ropogós hús ízét. A menchi katsu egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely tökéletes választás a mindennapi étkezésekhez vagy egy családi vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (sertés vagy marha)
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj
200 g Friss káposzta
2 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. A darálthúst egy tálba tedd, majd add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, sót és borsot.

    A húsnak frissnek kell lennie, hogy jó íze legyen. A hagyma és fokhagyma íze segít a hús gazdagításában.

    2

    Jól dolgozd össze a hozzávalókat, majd formálj belőle kisebb korongokat, amelyek kb. 2-3 cm vastagságúak lesznek.

    Ügyelj arra, hogy a húspogácsák ne legyenek túl vékonyak, mert így nem maradnak szaftosak.

    3

    A tojást verd fel egy tálban, a zsemlemorzsát pedig egy másik tálba tedd. A húspogácsákat először a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába mártsd.

    A panírozás során ügyelj arra, hogy minden oldalról egyenletesen fedje a morzsa a húsokat.

    4

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A húspogácsákat mindkét oldalon süsd 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen, különben a panír nem lesz ropogós. Használj közepes lángot, hogy a hús is átsüljön.

    5

    Miután kész a menchi katsu, tedd papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít, hogy a panír ne legyen túl zsíros.

    6

    Közben a káposztát vékonyra szeleteld, és egy tálban készítsd el a friss káposztasalátát. Tálald a menchi katsu-t a káposztával és szórj rá egy kis szezámmagot.

    A friss káposzta roppanósága és enyhe savanykás íze remekül kiegészíti a menchi katsu gazdag ízét.