Menchi katsu tonkatsu sz贸sszal, pan铆rozott h煤s s眉lt 茅tel

Menchi Katsu Tonkatsu Sz贸sszal

A Menchi Katsu egy n茅pszer疟 jap谩n 茅tel, amely a pan铆rozott 茅s s眉lt h煤s szeletek egy v谩ltozata. Eredetileg sert茅sh煤sb贸l k茅sz眉l, de m谩s h煤sokkal is vari谩lhat贸. A tonkatsu sz贸sszal t谩lalva egy gazdag 茅s 铆zletes 茅telt alkot, amely a jap谩n konyha egyik legismertebb 铆nycsikland贸 fog谩sa. A ropog贸s pan铆r 茅s a f疟szeres tonkatsu sz贸sz kombin谩ci贸ja t枚k茅letes egy laktat贸 茅s finom 茅tkez茅shez.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
400 g Dar谩lth煤s (sert茅s vagy marha)
100 g Zsemlemorzsa
1 db Toj谩s
1 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. S贸
0.5 tk. Bors
3 ek. K茅sz tonkatsu sz贸sz
50 g Liszt
500 ml Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A hagym谩t 茅s fokhagym谩t h谩mozd meg, majd v谩gd apr贸ra. A dar谩lt h煤st egy t谩lban keverd 枚ssze a felapr铆tott hagym谩val, fokhagym谩val, s贸val 茅s borssal.

    A hagyma 茅s fokhagyma seg铆tenek a h煤s 铆z茅t gazdag铆tani, 铆gy ne hagyd ki 艖ket!

    2

    A massz谩hoz adj egy toj谩st, 茅s j贸l keverd 枚ssze, hogy az 枚sszes hozz谩val贸 egyenletesen eloszoljon.

    A toj谩s 枚sszefogja a h煤s massz谩t, 茅s seg铆t, hogy a k茅s艖bbiekben k枚nnyen form谩zhat贸 legyen.

    3

    A massz谩b贸l form谩zz a kezedben kerek vagy ov谩lis szeleteket (kotlet form谩t).

    脺gyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek t煤l vastagok, mert k眉l枚nben nem s眉lnek 谩t egyenletesen.

    4

    A lisztet sz贸rd egy t谩ny茅rra, 茅s a kotleteket mindk茅t oldalukon forgasd meg a lisztben.

    A liszt seg铆t abban, hogy a pan铆rozott r茅teg j贸l tapadjon a h煤shoz, 茅s a k枚vetkez艖 l茅p茅sben a toj谩s 茅s zsemlemorzsa is k枚nnyebben tapadjon.

    5

    A zsemlemorzs谩t sz贸rd egy t谩ny茅rra, 茅s a lisztezett kotleteket forgasd meg a morzs谩ban is, hogy egyenletesen bevonja 艖ket.

    A zsemlemorzsa seg铆t abban, hogy a menchi katsu ropog贸s legyen a s眉t茅s ut谩n, 茅s a h煤s belseje szaftos maradjon.

    6

    Egy serpeny艖ben hev铆ts fel olajat, 茅s s眉sd ki a kotleteket k枚zepes l谩ngon 4-5 percig mindk茅t oldalon, am铆g aranybarna 茅s ropog贸s lesz.

    Az olaj h艖m茅rs茅klete fontos! Ha t煤l alacsony, a pan铆r nem lesz ropog贸s, ha t煤l magas, k枚nnyen meg茅ghet.

    7

    Miut谩n megs眉lt, szedd ki a kotleteket pap铆rt枚rl艖re, hogy lecs枚p枚gjen r贸luk a felesleges olaj.

    A pap铆rt枚rl艖 seg铆t, hogy a menchi katsu ne legyen t煤l olajos.

    8

    A tonkatsu sz贸szt meleg铆tsd meg, 茅s t谩lald a menchi katsut a sz贸sz mellett.

    A tonkatsu sz贸sz 茅des 茅s s贸s 铆z茅nek k枚sz枚nhet艖en t枚k茅letesen kieg茅sz铆ti a s眉lt h煤st.