Menchi katsu tonkatsu szósszal, panírozott hús sült étel

Menchi Katsu Tonkatsu Szósszal

A Menchi Katsu egy népszerű japán étel, amely a panírozott és sült hús szeletek egy változata. Eredetileg sertéshúsból készül, de más húsokkal is variálható. A tonkatsu szósszal tálalva egy gazdag és ízletes ételt alkot, amely a japán konyha egyik legismertebb ínycsiklandó fogása. A ropogós panír és a fűszeres tonkatsu szósz kombinációja tökéletes egy laktató és finom étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Darálthús (sertés vagy marha)
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
1 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Kész tonkatsu szósz
50 g Liszt
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd vágd apróra. A darált húst egy tálban keverd össze a felaprított hagymával, fokhagymával, sóval és borssal.

    A hagyma és fokhagyma segítenek a hús ízét gazdagítani, így ne hagyd ki őket!

    2

    A masszához adj egy tojást, és jól keverd össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    A tojás összefogja a hús masszát, és segít, hogy a későbbiekben könnyen formázható legyen.

    3

    A masszából formázz a kezedben kerek vagy ovális szeleteket (kotlet formát).

    Ügyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok, mert különben nem sülnek át egyenletesen.

    4

    A lisztet szórd egy tányérra, és a kotleteket mindkét oldalukon forgasd meg a lisztben.

    A liszt segít abban, hogy a panírozott réteg jól tapadjon a húshoz, és a következő lépésben a tojás és zsemlemorzsa is könnyebben tapadjon.

    5

    A zsemlemorzsát szórd egy tányérra, és a lisztezett kotleteket forgasd meg a morzsában is, hogy egyenletesen bevonja őket.

    A zsemlemorzsa segít abban, hogy a menchi katsu ropogós legyen a sütés után, és a hús belseje szaftos maradjon.

    6

    Egy serpenyőben hevíts fel olajat, és süsd ki a kotleteket közepes lángon 4-5 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Az olaj hőmérséklete fontos! Ha túl alacsony, a panír nem lesz ropogós, ha túl magas, könnyen megéghet.

    7

    Miután megsült, szedd ki a kotleteket papírtörlőre, hogy lecsöpögjen róluk a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít, hogy a menchi katsu ne legyen túl olajos.

    8

    A tonkatsu szószt melegítsd meg, és tálald a menchi katsut a szósz mellett.

    A tonkatsu szósz édes és sós ízének köszönhetően tökéletesen kiegészíti a sült húst.