Forralj bő, sós vizet, és főzd meg a makarónit a csomagoláson jelzett idő szerint, majd szűrd le és tedd félre.
A tésztát al dente főzd, így nem lesz túl puha, mire összekevered a szósszal.
Egy kis tálban keverd össze a mentaikót, tejszínt, vajat, szójaszószt, citromlevet, sót és borsot. Keverd simára, míg a vaj elolvad.
A mentaiko héját eltávolíthatod, hogy krémesebb állagú szószt kapj.
Még melegen öntsd a leszűrt makarónira a szószt, és alaposan keverd össze, hogy minden tésztaszálat bevonjon.
Ne tedd vissza tűzre – a forró tészta hője elég a szósz megolvasztásához és összemelegítéséhez.
Tálald azonnal, szórd meg tetejét vékonyra vágott nori csíkokkal, és ízlés szerint extra citromlével.
A norit közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.