SzitĂĄld a lisztet egy nagy keverĆtĂĄlba, add hozzĂĄ a szĂĄraz Ă©lesztĆt, cukrot Ă©s a mĂ©zeskalĂĄcs fƱszerkeverĂ©ket. JĂłl keverd el, hogy az Ăzek elkeveredjenek.
A liszt szitĂĄlĂĄsĂĄval levegĆsebbĂ© vĂĄlik, ami segĂti a tĂ©szta kelĂ©sĂ©t.
Add hozzĂĄ a meleg tejet, az olvasztott vajat, a tojĂĄst Ă©s a borsmenta kivonatot. GyĂșrd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ. Ha szĂŒksĂ©ges, kevĂ©s lisztet adj hozzĂĄ a megfelelĆ ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez.
A tej ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztĆt. A vaj se legyen forrĂł, csak Ă©ppen olvasztott.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s meleg helyen hagyd kelni körĂŒlbelĂŒl 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg duplĂĄjĂĄra nĆ.
A tĂ©sztĂĄt nedves konyharuhĂĄval takard le, hogy ne szĂĄradjon ki a teteje. A meleg hely segĂti a kelĂ©st, pl. radiĂĄtor közelĂ©ben vagy enyhĂ©n meleg sĂŒtĆben.
A megkelt tĂ©sztĂĄba dolgozd bele az Ă©tcsokolĂĄdĂ© darabokat. Egyenletesen oszlasd el, ĂŒgyelve arra, hogy ne törjĂ©k meg tĂșlzottan.
A csokolådé darabok legyenek hidegek, hogy ne olvadjanak meg a tésztåban.
FormĂĄzd meg a stollen alakot: nyĂșjtsd ovĂĄlisra, majd hosszĂĄban hajtsd vissza az egyik oldalĂĄt Ășgy, hogy kissĂ© fedje a mĂĄsikat.
A stollen formĂĄzĂĄsĂĄnĂĄl ne nyomkodd ki a levegĆt a tĂ©sztĂĄbĂłl.
Helyezd sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, Ă©s pihentesd tovĂĄbbi 30 percig. Közben melegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra (alsĂł-felsĆ sĂŒtĂ©s).
A pihentetĂ©s segĂt a tĂ©sztĂĄnak megĆrizni a formĂĄjĂĄt sĂŒtĂ©s közben.
SĂŒsd 35â40 percig, amĂg aranybarna kĂ©rget kap. Ha tĂșl gyorsan sĂŒl a teteje, takard le sĂŒtĆpapĂrral. VĂĄrd meg, mĂg teljesen kihƱl.
A sĂŒtĂ©si idĆ sĂŒtĆfĂŒggĆ, figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjen meg. A stollent tƱprĂłbĂĄval ellenĆrizheted, hogy ĂĄtsĂŒlt-e.
A kihƱlt stollent bĆven szĂłrd meg porcukorral. Tipp: mĂĄsnapra a menta Ă©s a csokolĂĄdĂ© Ăze mĂ©g jobban összeĂ©r â tĂĄrold lĂ©gmentesen!
A porcukrot szitĂĄlva szĂłrd a stollenre, hogy egyenletes legyen a bevonat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.