Mentás-fűszeres latte csészében

Mentás-fűszeres latte

A mentás-fűszeres latte egy különleges, melegítő kávéital, amely a mentás frissességet és a fűszerek melegségét egyesíti egy csésze habos tejben. Ez a recept tökéletes választás a hűvös reggelekre vagy egy kellemes délutáni pihenéshez. A menta és a fahéj kombinációja nemcsak ízében különleges, hanem frissítő és élénkítő hatással is bír. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni ezt a lattét, próbáld ki egy csipet kardamommal vagy egy kis csokoládéforgáccsal a tetején!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
50 ml Frissen főzött eszpresszó
200 ml Tej
4 db Friss mentalevél
1 ek. Méz
1 csipet Őrölt fahéj
1 csipet Őrölt szerecsendió
1 tk. Vanília kivonat
50 ml Tejszínhab
1 csipet Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz le egy erős eszpresszót, majd tedd félre, hogy kicsit hűljön.

    Ha nincs eszpresszógéped, használhatsz erős feketekávét is.

    2

    Egy kisebb lábasban melegítsd fel a tejet alacsony lángon, majd add hozzá a friss mentaleveleket.

    A tej ne forrjon fel, csak melegítsd fel.

    3

    Hagyd, hogy a menta íze kioldódjon a tejben, majd vedd le a tűzről és szűrd le a mentaleveleket.

    Minél tovább áztatod a mentát, annál intenzívebb lesz az íze. Kóstold meg, hogy megtaláld a számodra ideális ízt.

    4

    Keverd hozzá a mézet, a vanília kivonatot, az őrölt fahéjat és a szerecsendiót a meleg tejhez.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    5

    Habosítsd fel a fűszeres tejet tejhabosítóval vagy egy kis habverővel, hogy könnyed és krémes állagot kapj.

    Ha nincs tejhabosítód, egy befőttes üvegben is felhabosíthatod a tejet: töltsd az üveget félig meleg tejjel, zárd le, és rázd erőteljesen 30-60 másodpercig.

    6

    Öntsd a fűszeres, habosított tejet egy csészébe, majd lassan csorgasd hozzá az eszpresszót, hogy réteges hatású legyen.

    Az eszpresszót óvatosan öntsd a tejbe, hogy a rétegek szépen elkülönüljenek.

    7

    Tetejére nyomj egy kevés tejszínhabot, majd szórd meg egy csipet kakaóporral vagy extra fahéjjal díszítésként.

    A tejszínhab helyett használhatsz kókusztejszínt is a vegán verzióhoz.

    8

    Azonnal fogyaszd, és élvezd a krémes, mentás és fűszeres latte különleges ízvilágát!

    Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, szórj rá egy kevés kakaóport vagy fahéjat a tetejére.