Mézes balzsamecetes szósz tålalva

Mézes balzsamecetes szósz

A mĂ©zes balzsamecetes szĂłsz egy klasszikus Ă©s sokoldalĂș kiegĂ©szĂ­tƑ, amely egyszerre Ă©des Ă©s savanykĂĄs Ă­zĂ©vel tökĂ©letesen feldobja az Ă©teleket. A balzsamecet mĂ©ly Ă­zvilĂĄgĂĄt a mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s a rozmaring frissessĂ©ge teszi igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ©. Ez a szĂłsz könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s remekĂŒl illik grillezett hĂșsokhoz, salĂĄtĂĄkhoz vagy akĂĄr pĂĄrolt zöldsĂ©gekhez is. Egy finom Ă©s elegĂĄns vĂĄlasztĂĄs, amely minden Ă©tkezĂ©st kĂŒlönlegessĂ© tesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 ml Balzsamecet
⭕ 30 g MĂ©z
⭕ 1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
⭕ 10 ml Olívaolaj
⭕ 0.25 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Bors
⭕ 5 g Rozmaring (aprítva)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis låbosban melegítsd fel az olívaolajat közepes långon.

    Ne hevĂ­tsd tĂșl az olajat, mert megĂ©ghet a fokhagyma.

    2

    Add hozzå a reszelt fokhagymåt, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg, mert keserƱ lesz.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a balzsamecetet Ă©s a mĂ©zet, majd keverd alaposan össze.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ balzsamecetet a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben.

    4

    LassĂș tƱzön fƑzd a szĂłszt 5-7 percig, amĂ­g kissĂ© besƱrƱsödik.

    A szĂłsz akkor jĂł, ha bevonja a kanalat.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s az aprĂ­tott rozmaringgal, majd fƑzd tovĂĄbbi 1-2 percig.

    A friss rozmaring helyett szĂĄrĂ­tottat is hasznĂĄlhatsz, de abbĂłl kevesebb kell.

    6

    A szĂłszt melegen tĂĄlald grillezett hĂșsok, zöldsĂ©gek vagy salĂĄtĂĄk mellĂ©. LĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nyben hƱtƑben 1 hĂ©tig eltarthatĂł.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt melegĂ­tsd fel a szĂłszt, ha hƱtƑben tĂĄroltad.