Mézes Galbi, koreai marhahús pácban, szezámmaggal

Mézes Galbi

A Mézes Galbi egy koreai étel, amelyet marhahúsból készítenek. A méz és a szójaszósz kombinációja gazdag, édes és sós ízeket ad a húsnak. A galbi étel gyakran kerül ünnepi étkezésekre, és népszerű választás családi vacsorákhoz. Az étel pácban történő pácolása és az enyhe pirítás biztosítja a hús gazdag, omlós textúráját, amely a szezámmaggal és friss rizssel együtt igazán ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (short ribs)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Méz
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
250 ml Víz
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tisztítsd meg a csontokat.

    A short ribs a legjobb választás, mivel gazdag ízt adnak és szaftosabbá teszik a húst.

    2

    A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel.

    A fokhagyma minél apróbbra vágva jobb ízt ad a pácnak.

    3

    A mézet, szójaszószt, szezámolajat, cukrot és vizet keverd össze egy tálban.

    A méz adja a galbi édes ízét, így ne felejtsd el jól elkeverni.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát a szószhoz, és keverd jól össze.

    A hagymát és fokhagymát apróra vágva jobban kioldódnak az ízeik.

    5

    A pácot öntsd a marhahúsra, és hagyd pihenni legalább 1 órán keresztül, hogy átvegye az ízeket.

    Ha több időd van, hagyd pácolódni akár 4 órán keresztül, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

    6

    Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés szezámolajat, majd add hozzá a pácolt húst.

    A pácot ügyelj arra, hogy ne égesd meg, mivel a méz könnyen odaéghet.

    7

    Pirítsd a húst mindkét oldalán 3-4 percig, amíg szépen megpirul.

    A hús pirításakor közepes lángot használj, hogy ne égjen meg a pác.

    8

    Add hozzá a maradék pácot, és főzd a húst alacsony lángon 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A pác lassan el fog párologni, és az étel gazdag, sűrű szószt kap.

    9

    Szórd meg a kész ételt szezámmaggal és tálald forrón.

    A szezámmag ropogós textúrát ad az ételnek, és a friss rizs mellett a legfinomabb.