A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tisztítsd meg a csontokat.
A short ribs a legjobb választás, mivel gazdag ízt adnak és szaftosabbá teszik a húst.
A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel.
A fokhagyma minél apróbbra vágva jobb ízt ad a pácnak.
A mézet, szójaszószt, szezámolajat, cukrot és vizet keverd össze egy tálban.
A méz adja a galbi édes ízét, így ne felejtsd el jól elkeverni.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát a szószhoz, és keverd jól össze.
A hagymát és fokhagymát apróra vágva jobban kioldódnak az ízeik.
A pácot öntsd a marhahúsra, és hagyd pihenni legalább 1 órán keresztül, hogy átvegye az ízeket.
Ha több időd van, hagyd pácolódni akár 4 órán keresztül, hogy még gazdagabb ízt kapjon.
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés szezámolajat, majd add hozzá a pácolt húst.
A pácot ügyelj arra, hogy ne égesd meg, mivel a méz könnyen odaéghet.
Pirítsd a húst mindkét oldalán 3-4 percig, amíg szépen megpirul.
A hús pirításakor közepes lángot használj, hogy ne égjen meg a pác.
Add hozzá a maradék pácot, és főzd a húst alacsony lángon 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.
A pác lassan el fog párologni, és az étel gazdag, sűrű szószt kap.
Szórd meg a kész ételt szezámmaggal és tálald forrón.
A szezámmag ropogós textúrát ad az ételnek, és a friss rizs mellett a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.