Melegítsd elő a sütőt 100°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Fontos az alacsony hőfok, hogy a habcsók lassan száradjon ki, ne égjen meg.
Verd fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá.
A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, és a tál, amiben vered, legyen teljesen zsírmentes. A só segít stabilizálni a habot.
Fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, miközben tovább vered, amíg fényes és kemény habot nem kapsz.
A cukrot lassan adagold, hogy a hab ne essen össze. A hab akkor jó, ha fényes, kemény, és a tálat megfordítva sem esik ki belőle.
Óvatosan keverd bele a mézet, a reszelt narancshéjat és a narancslevet.
A mézet és a narancslevet óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal keverd bele, hogy a hab ne törjön össze.
Egy kanál vagy habzsák segítségével formázz kis halmokat a sütőpapírra.
Ha habzsákot használsz, szebb, egyenletesebb habcsókokat készíthetsz.
Süsd a habcsókokat 1,5-2 órán át alacsony hőfokon, amíg teljesen kiszáradnak, de nem barnulnak meg.
A sütési idő a habcsókok méretétől és a sütődtől függően változhat. Ha a habcsókok már kiszáradtak, de még nem válnak el a sütőpapírtól, kapcsold ki a sütőt, és hagyd őket a sütőben kihűlni.
Hagyd teljesen kihűlni, majd díszítsd olvasztott étcsokoládéval.
A habcsókokat teljesen hűtsd ki, mielőtt díszítenéd, különben az olvasztott csokoládé megolvadhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.