Mézes-narancsos habcsók tálalva

Mézes-narancsos habcsók

A mézes-narancsos habcsók egy elegáns és könnyed desszert, amely tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egy könnyű édességként. Az édes méz és a narancs frissítő íze harmonikus párost alkot, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. Ez a recept egyszerűsége miatt kezdők számára is ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
4 db Tojásfehérje
200 g Kristálycukor
50 g Méz
1 db Narancshéj (reszelt)
2 ek. Narancslé
1 csipet
50 g Étcsokoládé (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 100°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    Fontos az alacsony hőfok, hogy a habcsók lassan száradjon ki, ne égjen meg.

    2

    Verd fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá.

    A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, és a tál, amiben vered, legyen teljesen zsírmentes. A só segít stabilizálni a habot.

    3

    Fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, miközben tovább vered, amíg fényes és kemény habot nem kapsz.

    A cukrot lassan adagold, hogy a hab ne essen össze. A hab akkor jó, ha fényes, kemény, és a tálat megfordítva sem esik ki belőle.

    4

    Óvatosan keverd bele a mézet, a reszelt narancshéjat és a narancslevet.

    A mézet és a narancslevet óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal keverd bele, hogy a hab ne törjön össze.

    5

    Egy kanál vagy habzsák segítségével formázz kis halmokat a sütőpapírra.

    Ha habzsákot használsz, szebb, egyenletesebb habcsókokat készíthetsz.

    6

    Süsd a habcsókokat 1,5-2 órán át alacsony hőfokon, amíg teljesen kiszáradnak, de nem barnulnak meg.

    A sütési idő a habcsókok méretétől és a sütődtől függően változhat. Ha a habcsókok már kiszáradtak, de még nem válnak el a sütőpapírtól, kapcsold ki a sütőt, és hagyd őket a sütőben kihűlni.

    7

    Hagyd teljesen kihűlni, majd díszítsd olvasztott étcsokoládéval.

    A habcsókokat teljesen hűtsd ki, mielőtt díszítenéd, különben az olvasztott csokoládé megolvadhat.