Mézes-narancsos habkarika tálalva

Mézes-narancsos habkarika

A habkarika az ünnepi időszak egyik klasszikus süteménye, de a méz és a narancs kombinációja különleges ízvilágot ad neki. A narancshéj frissessége és a méz természetes édessége egyedivé teszi ezt a könnyű, légies habcsókot. A lassú sütés biztosítja a kívül ropogós, belül kissé lágy állagot. Ez a sütemény tökéletes választás karácsonyi ajándékként vagy egy kellemes délutáni tea mellé. Ha szereted az elegáns és egyszerű süteményeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
3 db Tojásfehérje
150 g Kristálycukor
50 g Porcukor
2 ek. Méz
1 db Narancshéj (reszelt)
1 ek. Narancslé
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Keményítő
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és tovább verjük, amíg fényes és kemény nem lesz.

    A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben felverődnek. A cukrot lassan adagold, hogy a hab szép fényes legyen.

    2

    Hozzáadjuk a porcukrot, a keményítőt és a vaníliás cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a mézet és a reszelt narancshéjat.

    A porcukrot és a keményítőt szitáld át, hogy ne legyen csomós. A mézet és a narancshéjat óvatosan forgasd bele, hogy a hab ne essen össze.

    3

    A narancslevet lassan adagoljuk a habhoz, miközben finoman elkeverjük, hogy a hab ne essen össze.

    A narancslevet nagyon óvatosan, cseppenként adagold, és finom mozdulatokkal keverd, hogy a hab minél kevésbé essen össze.

    4

    A habot csillagcsöves habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kis karikákat nyomunk belőle.

    A habzsákot ne töltsd túl, mert nehezebb lesz vele dolgozni. A karikákat egyenletes távolságra nyomd a tepsire.

    5

    A habkarikákat 100°C-ra előmelegített sütőben kb. 90 percig szárítjuk, hogy kívül ropogósak, belül pedig kissé lágyak maradjanak.

    A sütő ajtaját hagyd kissé nyitva, hogy a nedvesség távozhasson. Ha a habkarikák túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.

    6

    A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalhatjuk vagy légmentesen tárolhatjuk későbbi fogyasztásra.

    A habkarikákat csak teljesen kihűlve vedd le a sütőpapírról, mert különben eltörhetnek. Légmentesen záródó dobozban tárold, hogy megőrizzék a ropogósságukat.