Mézeskalåcs fagylalt tålalva

Mézeskalåcs fagylalt

A mĂ©zeskalĂĄcs fagylalt egy kĂŒlönleges desszert, amely a hagyomĂĄnyos karĂĄcsonyi Ă­zeket hozza el egy hƱsĂ­tƑ formĂĄban. A mĂ©zeskalĂĄcs Ă©vszĂĄzadok Ăłta kedvelt sĂŒtemĂ©ny, amelyet fƑkĂ©nt az ĂŒnnepi idƑszakban fogyasztanak szerte a vilĂĄgon. A fahĂ©j, a gyömbĂ©r, a szegfƱszeg Ă©s a mĂ©z tökĂ©letesen illik a fagylalthoz, amely Ă­gy egyedi Ă©s gazdag Ă­zvilĂĄgot kap. A fagylalt kĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn a mĂ©zeskalĂĄcs fƱszerek ĂĄtjĂĄrjĂĄk a krĂ©mes alapot, majd a vĂ©gĂ©n hozzĂĄadott mĂ©zeskalĂĄcs darabok ropogĂłs textĂșrĂĄt adnak a desszertnek. Ez a kombinĂĄciĂł tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt az Ă©des, fƱszeres Ă©s lĂĄgy Ă­zek között. Ez a fagylalt ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a karĂĄcsonyi szezonban, de bĂĄrmikor Ă©lvezhetƑ, amikor egy kis ĂŒnnepi hangulatot szeretnĂ©l csempĂ©szni a napodba. KĂ­nĂĄlhatod mĂ©zeskalĂĄcs morzsĂĄval megszĂłrva vagy egy kevĂ©s mĂ©zzel csorgatva, hogy mĂ©g kĂŒlönlegesebb legyen az Ă©lmĂ©ny!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 ml Tej
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 80 g Kristálycukor
⭕ 5 g MĂ©zeskalĂĄcs fƱszerkeverĂ©k
⭕ 30 ml MĂ©z
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 100 g MĂ©zeskalĂĄcs (aprĂł darabokra törve)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy låbosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot. Melegítsd közepes långon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, de ne forrald fel.

    A cukor teljes feloldĂłdĂĄsa elengedhetetlen a sima ĂĄllagĂș fagylalt elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    2

    Add hozzĂĄ a mĂ©zet Ă©s a mĂ©zeskalĂĄcs fƱszerkeverĂ©ket, majd folyamatosan kevergetve fƑzd alacsony lĂĄngon tovĂĄbbi 5 percig.

    A NutellĂĄt Ă©rdemes elƑtte kicsit felmelegĂ­teni, hogy könnyebben elolvadjon.

    3

    Vedd le a lĂĄbost a tƱzrƑl, majd keverd bele a vanĂ­lia kivonatot.

    A vanília kivonat kiemeli a Nutella ízét.

    4

    Hagyd a keverĂ©ket teljesen kihƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, majd tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra, hogy megfelelƑen lehƱljön.

    A hƱtĂ©si idƑ lerövidĂ­thetƑ, ha a lĂĄbost jĂ©gfĂŒrdƑbe ĂĄllĂ­tod.

    5

    A jĂłl lehƱlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s kĂ©szĂ­tsd el a gĂ©p utasĂ­tĂĄsai szerint. Ha nincs fagylaltgĂ©ped, öntsd egy fagyaszthatĂł edĂ©nybe, Ă©s ĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt egy villĂĄval, hogy elkerĂŒld a jĂ©gkristĂĄlyok kĂ©pzƑdĂ©sĂ©t.

    Ha nincs fagylaltgéped, a keverést nagyon alaposan végezd, hogy minél krémesebb legyen a fagylalt.

    6

    Amikor a fagylalt elkezd dermedni, keverd bele az aprĂłra tört mĂ©zeskalĂĄcs darabokat, hogy ropogĂłs textĂșrĂĄt adjon a desszertnek.

    A mĂ©zeskalĂĄcs darabokat ne törd tĂșl aprĂłra, hogy Ă©rezhetƑ legyen a ropogĂłs textĂșra.

    7

    Tedd a fagylaltot a fagyasztĂłba legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy teljesen megdermedjen.

    A pirĂ­tott mogyorĂł remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a Nutella Ă­zĂ©t.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen. DĂ­szĂ­theted extra mĂ©zeskalĂĄcs morzsĂĄval vagy egy kevĂ©s mĂ©zzel.

    A fagylaltot forró vízbe mårtott kanållal kanalazd, hogy szép gombócokat formåzz.