Mézeskalácsfűszeres macaron

Mézeskalácsfűszeres macaron

A mézeskalácsfűszeres macaron egy különleges desszert, amely a francia macaron tésztát ötvözi a fűszeres mézeskalács ízével. A töltelék gazdag és krémes, selymes csokoládéval, így egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet készíthetünk belőle. Ez a macaron tökéletes választás téli alkalmakra és ünnepekre.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
1 tk. Mézeskalácsfűszer keverék
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a mézeskalácsfűszeres tölteléket: a mézeskalácsfűszer keveréket keverd el a tejszínnel, majd tedd félre.

    A töltelékhez használt tejszín legyen magas zsírtartalmú (legalább 30%), hogy a krém megfelelően sűrű legyen.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás nagyon fontos, mert a csomós mandulaliszt rontja a macaronok textúráját.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsiradékmentes edényben verd fel. A cukrot fokozatosan adagold, hogy a hab stabil maradjon.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A mandulalisztes keveréket spatulával, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd a habba. Ne keverd túl, mert a tészta elveszíti a levegősségét.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg. A habzsákot függőlegesen tartsd a tepsi fölé.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a megfelelő láb kialakulásához sütés közben.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronokra, hogy ne égjenek meg. A kész macaronokat hagyd teljesen kihűlni a tepsin, mielőtt levennéd őket.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a mézeskalácsfűszeres tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel, óvatosan, hogy ne égjen meg. A tejszínt lassan adagold a csokoládéhoz, hogy ne csapódjon ki.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek megszilárdulni, így könnyebb lesz a macaronokba tölteni.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes mézeskalácsfűszeres tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    Ne tegyél túl sok tölteléket a macaronok közé, mert összenyomhatja a héjakat.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés elengedhetetlen, hogy a macaronok héja megpuhuljon és a töltelék ízei összeérjenek.