Készítsd el a mézeskalácsfűszeres tölteléket: a mézeskalácsfűszer keveréket keverd el a tejszínnel, majd tedd félre.
A töltelékhez használt tejszín legyen magas zsírtartalmú (legalább 30%), hogy a krém megfelelően sűrű legyen.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás nagyon fontos, mert a csomós mandulaliszt rontja a macaronok textúráját.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsiradékmentes edényben verd fel. A cukrot fokozatosan adagold, hogy a hab stabil maradjon.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A mandulalisztes keveréket spatulával, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd a habba. Ne keverd túl, mert a tészta elveszíti a levegősségét.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg. A habzsákot függőlegesen tartsd a tepsi fölé.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a megfelelő láb kialakulásához sütés közben.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronokra, hogy ne égjenek meg. A kész macaronokat hagyd teljesen kihűlni a tepsin, mielőtt levennéd őket.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a mézeskalácsfűszeres tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel, óvatosan, hogy ne égjen meg. A tejszínt lassan adagold a csokoládéhoz, hogy ne csapódjon ki.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek megszilárdulni, így könnyebb lesz a macaronokba tölteni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes mézeskalácsfűszeres tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
Ne tegyél túl sok tölteléket a macaronok közé, mert összenyomhatja a héjakat.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés elengedhetetlen, hogy a macaronok héja megpuhuljon és a töltelék ízei összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.