Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.
A mandulalisztet és a porcukrot többször is átszitálhatod, hogy minél finomabb legyen a tészta. A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, és zsiradékmentes edényben verd fel.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket és a mézeskalács fűszerkeveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.
A keverésnél használd a 'macaronage' technikát: spatulával alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd, amíg a massza lassan folyó, szalagszerű állagot nem ér el.
Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek. A pihentetés alatt a macaronok tetején vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'láb' kialakulásához.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő sütőfüggő. Ha a macaronok teteje megbarnul, de a 'láb' még nem alakult ki, csökkentsd a hőmérsékletet.
A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört fehércsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd fel. A csokoládét apróra törd, hogy könnyebben olvadjon.
Add hozzá a rumot, hogy egy gazdag, aromás ízt kapj. Keverd össze a csokoládés-rumos keveréket, majd hagyd hűlni, hogy a krém besűrűsödjön.
A rum mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a rumot, helyettesítheted más aromával, például vaníliával.
Amikor a csokoládés-rumos krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
A tölteléket ne vidd a macaronok széléig, mert összenyomhatja a héjakat.
A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A macaronok íze a hűtőben pihentetés után még finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.