Mézeskalácsos-rumos macaronok tálalva

Mézeskalácsos-rumos macaron

A macaronok a francia cukrászat egyik legismertebb desszertjei, és számos ízesítéssel készíthetők. Ez a mézeskalácsos-rumos változat az ünnepi hangulatot idézi meg, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a rumos csokoládéval pedig egy igazán különleges édességet alkot. A fűszeres töltelék és a roppanós héjak tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán ínycsiklandó desszert születik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
3 db Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
1 tk. Mézeskalács fűszerkeverék
15 ml Rum
50 ml Tejszín
100 g Fehércsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.

    A mandulalisztet és a porcukrot többször is átszitálhatod, hogy minél finomabb legyen a tészta. A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, és zsiradékmentes edényben verd fel.

    2

    A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket és a mézeskalács fűszerkeveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.

    A keverésnél használd a 'macaronage' technikát: spatulával alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd, amíg a massza lassan folyó, szalagszerű állagot nem ér el.

    3

    Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek. A pihentetés alatt a macaronok tetején vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'láb' kialakulásához.

    4

    Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.

    A sütési idő sütőfüggő. Ha a macaronok teteje megbarnul, de a 'láb' még nem alakult ki, csökkentsd a hőmérsékletet.

    5

    A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört fehércsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd fel. A csokoládét apróra törd, hogy könnyebben olvadjon.

    6

    Add hozzá a rumot, hogy egy gazdag, aromás ízt kapj. Keverd össze a csokoládés-rumos keveréket, majd hagyd hűlni, hogy a krém besűrűsödjön.

    A rum mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a rumot, helyettesítheted más aromával, például vaníliával.

    7

    Amikor a csokoládés-rumos krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    A tölteléket ne vidd a macaronok széléig, mert összenyomhatja a héjakat.

    8

    A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A macaronok íze a hűtőben pihentetés után még finomabb lesz.