Minestrone alla genovese, friss zöldségekkel és pestóval tálalva

Minestrone alla genovese

A minestrone alla genovese a Ligur-tenger partvidékéről, Genova városából származik, és különlegességét a végén hozzáadott friss pestó adja. Történeti háttér: A recept egyesíti az olasz paraszti konyha praktikusságát és a ligur régió híres bazsalikomos mártását. Technikai tanács: Fontos, hogy a pestót ne főzzük, csak a tűzről levéve keverjük a levesbe – így őrizhetjük meg aromáját és élénk zöld színét. Felhasználói élmény: Ez a változat nem csupán laktató és tápláló, hanem látványos is: a zöldségek, a tészta és a zöld pesto együtt színes, ízekben gazdag fogást alkot. Kínálható önálló ételként vagy előételként egy olaszos menüsor részeként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
2 db Fokhagyma
2 db Burgonya
150 g Zöldbab
1 db Cukkini
200 g Fehérbab (főtt vagy konzerv)
1 l Zöldségleves alaplé
2 ek. Olívaolaj
100 g Tészta (rövid, pl. penne vagy fusilli)
1 tk.
0.25 tk. Fekete bors
3 ek. Pesto genovese

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, cukkinit, burgonyát és a zöldbabot. A fehérbabot öblítsd le, ha konzervet használsz.

    Az egyenletes darabolás segíti az egyenletes főzést – próbálj hasonló méretű kockákat vágni minden zöldségből.

    2

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert kb. 5 percig.

    Ne kapjon színt, inkább csak üvegesedjen – így megőrzi friss, édeskés zamatát.

    3

    Add hozzá a burgonyát, zöldbabot, cukkinit, majd öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd közepes lángon 15 percig.

    A burgonya kissé szétesik főzés közben – ez természetes, sűríti a levest.

    4

    Add hozzá a fehérbabot és a tésztát, majd főzd további 10 percig, vagy amíg a tészta megpuhul.

    Ne főzd túl a tésztát – épp csak harapható állagú legyen (al dente).

    5

    Sózd, borsozd ízlés szerint, majd húzd le a tűzről, és keverj bele 2 evőkanál pesto genovesét.

    A pestót ne forrald, csak keverd bele – így megmarad friss, élénk íze.

    6

    Tálaláskor minden tányér tetejére csorgass még egy kevés pestót, friss bazsalikommal díszítheted.

    Egy kevés reszelt parmezán vagy pecorino sajt fokozza az ízélményt, ha nem vegán változatot készítesz.