Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, cukkinit, burgonyát és a zöldbabot. A fehérbabot öblítsd le, ha konzervet használsz.
Az egyenletes darabolás segíti az egyenletes főzést – próbálj hasonló méretű kockákat vágni minden zöldségből.
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert kb. 5 percig.
Ne kapjon színt, inkább csak üvegesedjen – így megőrzi friss, édeskés zamatát.
Add hozzá a burgonyát, zöldbabot, cukkinit, majd öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd közepes lángon 15 percig.
A burgonya kissé szétesik főzés közben – ez természetes, sűríti a levest.
Add hozzá a fehérbabot és a tésztát, majd főzd további 10 percig, vagy amíg a tészta megpuhul.
Ne főzd túl a tésztát – épp csak harapható állagú legyen (al dente).
Sózd, borsozd ízlés szerint, majd húzd le a tűzről, és keverj bele 2 evőkanál pesto genovesét.
A pestót ne forrald, csak keverd bele – így megmarad friss, élénk íze.
Tálaláskor minden tányér tetejére csorgass még egy kevés pestót, friss bazsalikommal díszítheted.
Egy kevés reszelt parmezán vagy pecorino sajt fokozza az ízélményt, ha nem vegán változatot készítesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.