Készítsd elő az alapanyagokat: a brokkolit szedd rózsáira, a sárgarépát, zellert és vöröshagymát aprítsd fel egyforma méretű kockákra, a fokhagymát zúzd össze vagy reszeld le.
A zöldségek egyforma méretre vágása segíti az egyenletes főzést, és esztétikusan mutat a levesben is.
Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű lehet – amint illatozni kezd, máris jöhet a következő lépés!
Add hozzá a sárgarépát és a zellert. Párold további 5 percig, hogy kissé megpuhuljanak, majd keverd bele a paradicsomkonzervet, és főzd 2-3 percig.
A paradicsom savasságát egy csipet cukorral is kiegyensúlyozhatod, ha szükséges.
Öntsd fel az alaplével, keverd bele a babot, sót és borsot. Forrald fel, majd vedd lejjebb a hőfokot, és főzd 10 percig.
Használj natúr alaplevet, így jobban kiemelkednek a friss zöldségek ízei.
Add hozzá a brokkolit és a tésztát, majd főzd további 8-10 percig, amíg a tészta megpuhul, de még nem esik szét.
A tésztát közvetlenül a fogyasztás előtt add hozzá, különben túlfő és elázik.
Kóstold meg, ha szükséges, állíts a fűszerezésen. A levest tálalás előtt 5 percig pihentesd lefedve, hogy az ízek összeérjenek.
Egy csepp olívaolajjal vagy frissen reszelt parmezánnal is tálalhatod, ha nem számít a plusz allergén.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.