Minestrone cukkínivel, paradicsommal és tésztával tálalva mélytányérban

Minestrone cukkínivel

A cukkínivel gazdagított minestrone remek példája az olasz konyha rugalmasságának és szezonális gondolkodásmódjának. Történeti háttér: A minestrone Észak-Olaszországban vált klasszikussá, ahol a háziasszonyok mindig a kamrában vagy kertben található zöldségeket használták fel. A cukkini különösen nyáron kerül előtérbe, mivel friss, könnyű ízt ad a levesnek. Technikai tanács: A cukkinit ne főzd túl – elég, ha a főzés utolsó harmadában kerül a levesbe, így nem esik szét, és megőrzi halvány zöld színét. Felhasználói élmény: Ez a változat könnyed, mégis tápláló, ideális hétköznapi ebédekre vagy vacsorákra. Előnye, hogy előre is elkészíthető, és akár másnap is tálalható, mert az ízei szépen összeérnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
2 db Fokhagyma
1 db Cukkini
2 db Burgonya
150 g Zöldbab
200 g Fehérbab (főtt vagy konzerv)
400 g Konzerv hámozott paradicsom
1 l Zöldségleves alaplé
100 g Rövid tészta (pl. penne, elbow)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.25 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket – hagyma, fokhagyma, répa, zeller, burgonya, cukkini, zöldbab – mosd meg, tisztítsd meg, majd vágd fel hasonló méretű kockákra.

    Minél egyformábbak a darabok, annál egyenletesebb lesz a főzés és a tálalás is szebb.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a hagymát, fokhagymát, répát és zellert 5 percig.

    Lassú tűzön dolgozz, hogy az alapzöldségek megőrizzék természetes édességüket.

    3

    Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot és a darabolt hámozott paradicsomot, majd öntsd fel az alaplével és forrald fel. Főzd közepes lángon 10 percig.

    Ha sűrűbb levest szeretnél, főzés közben enyhén fedő nélkül párold.

    4

    Add hozzá a fehérbabot és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A tésztát csak közvetlenül a tálalás előtt főzd bele, hogy ne puhuljon túl.

    5

    Sózd, borsozd, majd szórd bele a friss, aprított petrezselymet, és keverd át.

    A petrezselymet a legvégén add hozzá, hogy megmaradjon az illata és frissessége.

    6

    Tálald forrón, friss kenyérrel vagy pirított zsemlekockákkal, opcionálisan reszelt sajttal megszórva.

    Egy kevés extra szűz olívaolajjal meglocsolva még gazdagabb ízvilágot érhetsz el.