A zöldségeket – hagyma, fokhagyma, répa, zeller, burgonya, cukkini, zöldbab – mosd meg, tisztítsd meg, majd vágd fel hasonló méretű kockákra.
Minél egyformábbak a darabok, annál egyenletesebb lesz a főzés és a tálalás is szebb.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a hagymát, fokhagymát, répát és zellert 5 percig.
Lassú tűzön dolgozz, hogy az alapzöldségek megőrizzék természetes édességüket.
Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot és a darabolt hámozott paradicsomot, majd öntsd fel az alaplével és forrald fel. Főzd közepes lángon 10 percig.
Ha sűrűbb levest szeretnél, főzés közben enyhén fedő nélkül párold.
Add hozzá a fehérbabot és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.
A tésztát csak közvetlenül a tálalás előtt főzd bele, hogy ne puhuljon túl.
Sózd, borsozd, majd szórd bele a friss, aprított petrezselymet, és keverd át.
A petrezselymet a legvégén add hozzá, hogy megmaradjon az illata és frissessége.
Tálald forrón, friss kenyérrel vagy pirított zsemlekockákkal, opcionálisan reszelt sajttal megszórva.
Egy kevés extra szűz olívaolajjal meglocsolva még gazdagabb ízvilágot érhetsz el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.