A hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, burgonyát és zöldbabot tisztítsd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A kelkáposztát csíkozd fel.
A kelkáposztát előbb forró vízben blansírozhatod 1–2 percig, hogy megőrizze színét és könnyebben emészthető legyen.
Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és párold meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert kb. 5 percig.
Ne kapjon színt – csak üvegesedjen meg, hogy ne keseredjen el az alap.
Add hozzá a burgonyát, zöldbabot, kelkáposztát és a felaprított paradicsomot. Öntsd fel az alaplével, forrald fel, majd főzd 10 percig.
A kelkáposzta főzés közben is megőrzi enyhén roppanós állagát – így lesz a leves még textúrában is izgalmas.
Tedd bele a fehérbabot és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ha másnap is fogyasztod a levest, külön főzd ki a tésztát, és tálaláskor add hozzá – így nem szívja fel az összes levet.
Ízesítsd sóval, borssal, majd add hozzá a finomra vágott petrezselymet, és keverd össze.
A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt add a leveshez, hogy ne veszítse el színét és aromáját.
Tálald melegen, friss kenyérrel vagy pirítóssal. Ha nem vegán változatot készítesz, reszelt sajttal is megszórhatod.
A kelkáposztás változat tartalmasabb, így akár főételként is megállja a helyét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.