Először készítsd elő a zöldségeket: a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, cukkinit és zöldbabot mosd meg, majd aprítsd fel kis kockákra.
Ha minden hozzávalót előre feldarabolsz, gyorsabban és gördülékenyebben haladhatsz a főzéssel.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert 5-6 perc alatt, amíg enyhén megpuhulnak.
Ne kapjon színt, csak üvegesre párold – így nem lesz kesernyés az alap íz.
Add hozzá a konzerv paradicsomot (darabold fel, ha egészben van), és főzd további 5 percig, hogy a paradicsom íze koncentrálódjon.
A paradicsom savasságát egy csipet cukor is kiegyensúlyozhatja, ha szükséges.
Öntsd hozzá az alaplevet, majd add hozzá a zöldbabot, cukkinit, és forrald fel. Főzd közepes lángon kb. 10 percig.
Ne fedő alatt főzd, hogy a zöldségek szép színesek és enyhén roppanósak maradjanak.
Ezután tedd bele a csőtésztát és a főtt fehérbabot, majd főzd további 10 percig, amíg a tészta megpuhul.
A tésztát érdemes közvetlenül a tálalás előtt belefőzni, különben túlfőhet és széteshet.
Ízesítsd sóval, borssal, majd tálalás előtt szórd meg friss, aprított zöldfűszerrel (bazsalikom vagy petrezselyem).
Egy kevés reszelt parmezánnal vagy olívaolajjal meglocsolva még intenzívebb lesz az ízélmény.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.