Minestrone klasszikus változat, színes zöldségekkel és tésztával tálalva

Minestrone klasszikus változat

A minestrone az olasz konyha egyik legismertebb és legsokoldalúbb levese, melynek receptje vidékről vidékre változik. Történeti háttér: Eredetileg a paraszti konyha fogásaként született meg, amelyben a szezonális zöldségek, bab és tészta kaptak főszerepet – így vált belőle egy tápláló, melegítő egytálétel. Technikai tanács: Az egyik legfontosabb dolog, hogy a zöldségeket ne főzd túl – maradjanak kissé roppanósak, így nemcsak ízletesebb lesz a leves, de a textúrája is izgalmasabb marad. Felhasználói élmény: A minestrone ideális választás hűvös napokra, de akár előételként is megállja a helyét egy olasz ihletésű vacsorán. Ha szeretnéd tartalmasabbá tenni, pirított kenyérrel vagy egy szelet parmezánnal tálalva igazi comfort food élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
2 db Fokhagyma
400 g Konzerv hámozott paradicsom
150 g Zöldbab
1 db Cukkini
200 g Fehérbab (főtt vagy konzerv)
1 l Zöldségleves alaplé
2 ek. Olívaolaj
100 g Rövid csőtészta (pl. penne, elbow)
1 tk.
0.25 tk. Fekete bors
1 ek. Friss bazsalikom vagy petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a zöldségeket: a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, cukkinit és zöldbabot mosd meg, majd aprítsd fel kis kockákra.

    Ha minden hozzávalót előre feldarabolsz, gyorsabban és gördülékenyebben haladhatsz a főzéssel.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert 5-6 perc alatt, amíg enyhén megpuhulnak.

    Ne kapjon színt, csak üvegesre párold – így nem lesz kesernyés az alap íz.

    3

    Add hozzá a konzerv paradicsomot (darabold fel, ha egészben van), és főzd további 5 percig, hogy a paradicsom íze koncentrálódjon.

    A paradicsom savasságát egy csipet cukor is kiegyensúlyozhatja, ha szükséges.

    4

    Öntsd hozzá az alaplevet, majd add hozzá a zöldbabot, cukkinit, és forrald fel. Főzd közepes lángon kb. 10 percig.

    Ne fedő alatt főzd, hogy a zöldségek szép színesek és enyhén roppanósak maradjanak.

    5

    Ezután tedd bele a csőtésztát és a főtt fehérbabot, majd főzd további 10 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A tésztát érdemes közvetlenül a tálalás előtt belefőzni, különben túlfőhet és széteshet.

    6

    Ízesítsd sóval, borssal, majd tálalás előtt szórd meg friss, aprított zöldfűszerrel (bazsalikom vagy petrezselyem).

    Egy kevés reszelt parmezánnal vagy olívaolajjal meglocsolva még intenzívebb lesz az ízélmény.