Minestrone leves spenóttal, paradicsommal, babbal és tésztával tálalva

Minestrone spenóttal

A spenóttal gazdagított minestrone egy egészséges és szezonális változata az olasz konyha egyik legismertebb levesének. Történeti háttér: A minestrone eredetileg a vidéki Olaszországban alakult ki, ahol a háztartások minden elérhető zöldséget felhasználtak. A friss spenót elsősorban tavaszi és nyári kiegészítésként jelent meg, kiegészítve a leves tápláló jellegét. Technikai tanács: A spenótot mindig a főzés legvégén add a leveshez, mert gyorsan puhul, és így megőrzi színét, állagát. Felhasználói élmény: Ez a leves ideális könnyű ebédre vagy vacsorára, melegen vagy újramelegítve is remek ízű. A friss bazsalikom és egy kevés reszelt sajt még teljesebbé teheti az ízélményt, ha nem vegán változatot készítesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
2 db Fokhagyma
2 db Burgonya
150 g Zöldbab
100 g Friss spenót
200 g Fehérbab (főtt vagy konzerv)
400 g Konzerv hámozott paradicsom
1 l Zöldségleves alaplé
100 g Rövid tészta (pl. penne, elbow)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.25 tk. Fekete bors
1 ek. Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát, fokhagymát, répát, zellert és burgonyát tisztítsd meg, majd darabold fel hasonló méretű kockákra. A zöldbabot vágd rövidebb darabokra.

    Az egyforma méretű zöldségek gyorsabban és egyenletesebben főnek meg, és esztétikusabb a tálalásnál is.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és párold benne a hagymát, fokhagymát, répát és zellert 5–6 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    Kevergetés közben ügyelj arra, hogy ne égjen meg a fokhagyma, mert keserű lehet a végeredmény.

    3

    Add hozzá a burgonyát, zöldbabot és a darabolt paradicsomot, majd öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd közepes lángon 10 percig.

    A paradicsom enyhe savasságát egy csipet cukor hozzáadásával ellensúlyozhatod.

    4

    Add hozzá a fehérbabot és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A tésztát csak akkor add a leveshez, ha azonnal tálalod – másnapra túlfőhet és szétmállik.

    5

    Keverd bele a friss spenótot, és főzd további 2–3 percig, amíg a levelek összeesnek.

    A spenótot csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze élénk zöld színét és frissességét.

    6

    Ízesítsd sóval, borssal, és szórd meg friss, apróra vágott bazsalikommal. Tálald azonnal.

    Tálaláskor egy kevés extra szűz olívaolajat csepegtethetsz a tetejére a gazdagabb ízért.