A hagymát, fokhagymát, répát, zellert és burgonyát tisztítsd meg, majd darabold fel hasonló méretű kockákra. A zöldbabot vágd rövidebb darabokra.
Az egyforma méretű zöldségek gyorsabban és egyenletesebben főnek meg, és esztétikusabb a tálalásnál is.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és párold benne a hagymát, fokhagymát, répát és zellert 5–6 percig, amíg enyhén megpuhulnak.
Kevergetés közben ügyelj arra, hogy ne égjen meg a fokhagyma, mert keserű lehet a végeredmény.
Add hozzá a burgonyát, zöldbabot és a darabolt paradicsomot, majd öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd közepes lángon 10 percig.
A paradicsom enyhe savasságát egy csipet cukor hozzáadásával ellensúlyozhatod.
Add hozzá a fehérbabot és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.
A tésztát csak akkor add a leveshez, ha azonnal tálalod – másnapra túlfőhet és szétmállik.
Keverd bele a friss spenótot, és főzd további 2–3 percig, amíg a levelek összeesnek.
A spenótot csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze élénk zöld színét és frissességét.
Ízesítsd sóval, borssal, és szórd meg friss, apróra vágott bazsalikommal. Tálald azonnal.
Tálaláskor egy kevés extra szűz olívaolajat csepegtethetsz a tetejére a gazdagabb ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.