A hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, sütőtököt, burgonyát és zöldbabot tisztítsd meg és darabold fel. A sütőtököt kisebb kockákra vágd.
A sütőtök könnyen szétfő, ezért ne vágd túl kicsire, így megtartja formáját a főzés során.
Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd párold meg benne a hagymát, fokhagymát, répát és zellert kb. 5 percig.
A párolás során a zöldségek megőrzik természetes édességüket, ami jól harmonizál a sütőtökkel.
Add hozzá a burgonyát, zöldbabot, sütőtököt és a darabolt paradicsomot. Öntsd fel az alaplével, majd főzd közepes lángon 10 percig.
A sütőtök főzés közben kissé széteshet – ettől krémesebb lesz az állaga a levesnek.
Add hozzá a fehérbabot és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ha másnapra is szeretnél belőle, a tésztát külön főzd ki, és csak tálaláskor add a leveshez.
Sózd, borsozd ízlés szerint, és add hozzá a finomra vágott rozmaringot, majd keverd át.
A rozmaringból elég egy kevés is – ha frisset használsz, finoman aprítsd fel a leveleket.
Tálald melegen, friss kenyérrel vagy pirítóssal. A tetejére csorgathatsz kevés olívaolajat is.
A sütőtök enyhén édeskés ízéhez kiválóan illik néhány csepp frissen facsart citromlé is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.