Mosd meg és darabold fel a zöldségeket: hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller, cukkini, burgonya, zöldbab. A paradicsomot vágd darabokra, ha egészben van.
Az egyforma darabolás elősegíti az egyenletes főzést és esztétikus tálalást.
Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, répát és zellert kb. 5 percig.
A közepes hő segít megőrizni a zöldségek természetes édességét.
Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot és paradicsomot, majd öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd közepes lángon 10 percig.
Ha szeretnéd sűrűbbre, kevésbé levesesre, hagyd fedő nélkül főzni.
Add hozzá a vörösbabot és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.
A vörösbab selymes, telt ízt ad – ha saját főzésű, alaposan öblítsd le előtte.
Sózd, borsozd, majd szórd bele az aprított petrezselymet, és keverd át.
A petrezselymet a legvégén add hozzá, hogy friss és élénk maradjon.
Tálald a forró minestronét mélytányérban, reszelt parmezánnal vagy ropogós kenyérrel.
A maradék másnap is finomabb, a bab és zöldségek íze még jobban összeérik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.