Minestrone vörösbabbal, zöldségekkel és tésztával tálalva, olaszos stílusban

Minestrone vörösbabbal

A vörösbabos minestrone a klasszikus recept egy kiadós, modern változata, amely tökéletesen ötvözi az olasz gasztronómia hagyományait a laktató étkezések iránti igénnyel. Történeti háttér: A minestrone leves Észak-Olaszországból származik, és eredetileg a maradék zöldségek felhasználására szolgált. A vörösbab nem hagyományos összetevője, de a világ különböző pontjain elterjedt változatokban egyre népszerűbb – különösen azok körében, akik tartalmasabb, fehérjedúsabb levest keresnek. Technikai tanács: A vörösbabhoz érdemes kevés paradicsomot is párosítani, mert ez harmonizálja a bab enyhén édeskés ízét. Felhasználói élmény: Ez a leves kiválóan alkalmas előételként, de egy szelet ropogós kenyérrel tálalva akár főételként is megállja a helyét. Tökéletes választás hideg napokra, vagy amikor valami egyszerűen elkészíthető, mégis tápláló fogásra vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
2 db Fokhagyma
1 db Cukkini
2 db Burgonya
150 g Zöldbab
200 g Vörösbab (főtt vagy konzerv)
400 g Konzerv hámozott paradicsom
1 l Zöldségleves alaplé
100 g Rövid tészta (pl. penne, elbow)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.25 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és darabold fel a zöldségeket: hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller, cukkini, burgonya, zöldbab. A paradicsomot vágd darabokra, ha egészben van.

    Az egyforma darabolás elősegíti az egyenletes főzést és esztétikus tálalást.

    2

    Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, répát és zellert kb. 5 percig.

    A közepes hő segít megőrizni a zöldségek természetes édességét.

    3

    Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot és paradicsomot, majd öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd közepes lángon 10 percig.

    Ha szeretnéd sűrűbbre, kevésbé levesesre, hagyd fedő nélkül főzni.

    4

    Add hozzá a vörösbabot és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A vörösbab selymes, telt ízt ad – ha saját főzésű, alaposan öblítsd le előtte.

    5

    Sózd, borsozd, majd szórd bele az aprított petrezselymet, és keverd át.

    A petrezselymet a legvégén add hozzá, hogy friss és élénk maradjon.

    6

    Tálald a forró minestronét mélytányérban, reszelt parmezánnal vagy ropogós kenyérrel.

    A maradék másnap is finomabb, a bab és zöldségek íze még jobban összeérik.