A tejet egy lábasban kezd el melegíteni, közepes lángon. Folyamatosan kevergetve forrald fel.
Ne hagyd felügyelet nélkül, mert a tej könnyen kifuthat.
Amikor a tej elkezd forrni, csökkentsd a hőt, és hagyd lassan főzni, amíg kb. felére nem csökken.
A tejet gyakran keverd meg, hogy ne égjen le az alján.
Eközben a cukrot egy másik serpenyőben karamellizáld, közepes lángon, amíg szép aranybarnára nem válik.
A cukrot ne keverd túl, mert akkor megéghet. Hagyd, hogy magától olvadjon.
Amikor a cukor karamellizálódott, öntsd hozzá óvatosan a forró tejet, és folyamatosan keverd.
Lassan öntsd hozzá a tejet, hogy elkerüld a hirtelen forrást, ami csomókat okozhat.
Add hozzá a joghurtot, és keverd el alaposan.
Ha túl sűrű a massza, adj hozzá egy kis tejet, hogy megfelelő állagot kapj.
A keveréket öntsd egy kis tálba, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni 6-8 órán át, hogy megszilárduljon.
A joghurtot a lehető legfrissebben használd, hogy garantáltan jól megszilárduljon.
A Mishti doi-t a karamellizált cukorral díszítve tálald, és élvezd ezt az édes, indiai desszertet!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.