Mishti doi karamellizált cukorral tálalva

Mishti doi karamellizált cukorral

A Mishti doi egy hagyományos bengáli desszert, amelyet gyakran tálalnak ünnepi alkalmakon, mint például esküvők és családi rendezvények. Az étel alapja a joghurtos tej, amely karamellizált cukorral készül, így egy édes és selymes édességet kapunk. Az eredeti receptet Bengáliában találták ki, és mára világszerte ismertté vált, különösen azok körében, akik szeretik az édes indiai desszerteket. Az étel nemcsak finom, hanem a prebiotikus hatásának köszönhetően jótékony hatással van az emésztésre is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Teljes tej
150 g Cukor
3 ek. Joghurt
100 g Karamellizált cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet egy lábasban kezd el melegíteni, közepes lángon. Folyamatosan kevergetve forrald fel.

    Ne hagyd felügyelet nélkül, mert a tej könnyen kifuthat.

    2

    Amikor a tej elkezd forrni, csökkentsd a hőt, és hagyd lassan főzni, amíg kb. felére nem csökken.

    A tejet gyakran keverd meg, hogy ne égjen le az alján.

    3

    Eközben a cukrot egy másik serpenyőben karamellizáld, közepes lángon, amíg szép aranybarnára nem válik.

    A cukrot ne keverd túl, mert akkor megéghet. Hagyd, hogy magától olvadjon.

    4

    Amikor a cukor karamellizálódott, öntsd hozzá óvatosan a forró tejet, és folyamatosan keverd.

    Lassan öntsd hozzá a tejet, hogy elkerüld a hirtelen forrást, ami csomókat okozhat.

    5

    Add hozzá a joghurtot, és keverd el alaposan.

    Ha túl sűrű a massza, adj hozzá egy kis tejet, hogy megfelelő állagot kapj.

    6

    A keveréket öntsd egy kis tálba, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni 6-8 órán át, hogy megszilárduljon.

    A joghurtot a lehető legfrissebben használd, hogy garantáltan jól megszilárduljon.

    7

    A Mishti doi-t a karamellizált cukorral díszítve tálald, és élvezd ezt az édes, indiai desszertet!