Miso Katsu, ropogós panírozott sertésborda miso szósszal

Miso Katsu

A miso katsu egy japán étel, amely a panírozott sertésborda és a gazdag, sós miso szósz kombinációján alapul. A miso katsu gyorsan elkészíthető és tökéletes választás azok számára, akik szeretnék kipróbálni a japán konyha különleges ízvilágát. Az étel gazdag miso íze és a ropogós sertésborda textúrája tökéletes harmóniát alkot. A miso katsu hagyományosan rizssel és savanyúsággal kerül tálalásra, de sokan salátával is szeretik. Az étel rendkívül ínycsiklandó és gazdag, így egy egyszerű étkezésből is különlegessé válik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pork chop
100 g Panko breadcrumbs
1 db Egg
50 g All-purpose flour
2 ek. Soy sauce
1 ek. Sesame oil
1 db Cabbage
500 ml Vegetable oil
2 ek. Miso paste
200 ml Dashi broth
1 ek. Sugar

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Preheat the oil in a deep pan to 170°C for frying.

    Make sure the oil is hot enough by testing with a small piece of breadcrumb. If it bubbles and rises to the surface quickly, the oil is ready.

    2

    Season the pork chops with soy sauce and sesame oil, then dredge in the flour, dip in the beaten egg, and coat with panko breadcrumbs.

    For a crunchier coating, press the panko breadcrumbs onto the pork chops to ensure they stick well.

    3

    Carefully fry the pork chops in the hot oil for about 4-5 minutes on each side, or until golden brown and crispy.

    Fry the pork chops in batches if necessary, ensuring the oil temperature stays consistent.

    4

    Once fried, drain the pork chops on a paper towel to remove excess oil.

    Let the pork chops rest for a minute to allow the juices to redistribute.

    5

    In a separate pan, combine miso paste, dashi broth, and sugar. Bring it to a simmer until the miso dissolves and the sauce thickens.

    You can adjust the sweetness of the sauce by adding more sugar if you prefer.

    6

    Once the sauce is ready, pour it over the fried pork chops.

    You can drizzle the sauce generously for more flavor.

    7

    Serve the miso katsu with shredded cabbage on the side.

    For an authentic touch, serve with a side of rice and pickles.