Miso leves újhagymával tálalva, tofukockákkal és wakamé algával, mély tálban

Miso leves újhagymával

Történeti háttér: A miso leves a japán gasztronómia egyik legalapvetőbb fogása, amelyet évszázadok óta fogyasztanak mindennapi étkezések részeként. A miso paszta fermentált szójababból készül, és gazdag umami ízvilága miatt világszerte népszerűvé vált. Technikai tanács: A miso pasztát sose forraljuk, mert a magas hő tönkreteszi az élő baktériumokat és elnyomja az ízét. Érzelmi felvezetés: Ahogy a gőzölgő miso leves tálalásra kerül, az újhagyma friss, zöld színe kiemelkedik a selymesen áttetsző léből – egy egyszerű, mégis megnyugtató fogás. Felhasználói élmény: Kiváló előételként vagy könnyű vacsoraként, különösen hideg napokon – gyors elkészíthetősége miatt ideális hétköznap esti étkezésekhez is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 ek. Miso paszta (fehér vagy sárga)
1 l Dashi alaplé
200 g Tofu (kemény)
2 db Újhagyma
1 ek. Wakame alga (szárított)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: a tofut kockázd fel, az újhagymát karikázd, a wakamét áztasd hideg vízbe 10 percre, majd szűrd le.

    A wakame gyorsan megduzzad, ne használj túl sokat – kis mennyiség is elegendő!

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a dashit közepes lángon, de ne forrald – csak addig melegítsd, míg épp gyöngyözni kezd.

    A miso érzékeny a hőre, ezért ne forrald, különben elveszti aromáját és probiotikus tartalmát.

    3

    Tegyük félre a dashiból egy keveset egy tálkába, és keverd el benne a miso pasztát simára, majd ezt öntsd vissza a levesbe.

    Ez a módszer segít, hogy a miso ne csomósodjon, és egyenletesen elkeveredjen a levesben.

    4

    Add hozzá a tofu kockákat és a visszanyert wakame algát. Tartsd alacsony lángon, és főzd még 2-3 percig, de ne forrald fel.

    A tofu puhasága miatt óvatosan keverd, hogy ne törjön össze.

    5

    Tálalás előtt szórd meg a levest friss, karikázott újhagymával. Azonnal, forrón kínáld.

    Tálaláskor használj kisebb, mély japán stílusú tálakat a hagyományos élményért.