Készítsd elő az összetevőket: a tofut kockázd fel, az újhagymát karikázd, a wakamét áztasd hideg vízbe 10 percre, majd szűrd le.
A wakame gyorsan megduzzad, ne használj túl sokat – kis mennyiség is elegendő!
Egy közepes lábasban melegítsd fel a dashit közepes lángon, de ne forrald – csak addig melegítsd, míg épp gyöngyözni kezd.
A miso érzékeny a hőre, ezért ne forrald, különben elveszti aromáját és probiotikus tartalmát.
Tegyük félre a dashiból egy keveset egy tálkába, és keverd el benne a miso pasztát simára, majd ezt öntsd vissza a levesbe.
Ez a módszer segít, hogy a miso ne csomósodjon, és egyenletesen elkeveredjen a levesben.
Add hozzá a tofu kockákat és a visszanyert wakame algát. Tartsd alacsony lángon, és főzd még 2-3 percig, de ne forrald fel.
A tofu puhasága miatt óvatosan keverd, hogy ne törjön össze.
Tálalás előtt szórd meg a levest friss, karikázott újhagymával. Azonnal, forrón kínáld.
Tálaláskor használj kisebb, mély japán stílusú tálakat a hagyományos élményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.