Miso omurice tálban, szezámmaggal és friss zöldhagymával díszítve

Miso Omurice

Az omurice egy rendkívül népszerű japán étel, amely a klasszikus tojásos rizs, vagyis omlet és rice (rizs) kombinációja. A miso omurice a hagyományos omurice egy gazdagabb változata, amely miso pasztát is tartalmaz, így még mélyebb umami ízt ad a fogásnak. Az étel eredete visszanyúlik a 20. század elejére, amikor japán éttermekben kezdtek el rizses omletteket készíteni. Mára az omurice igazi házi étellé vált, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon, hogy élvezzük a japán ízeket. Ha szereted az intenzív umami ízeket, a miso omurice tökéletes választás!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
150 g Csirkehús (filé)
2 ek. Miso paszta
1 ek. Szójaszósz
3 db Tojás
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
2 ek. Olaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd a rizs főzésével. Tedd a rizst egy edénybe, öntsd rá a megfelelő mennyiségű vizet, majd főzd meg a csomagoláson szereplő utasítás szerint.

    A rizs főzéséhez használt víz mennyisége általában 1,5-szerese a rizs mennyiségének. Használj egy csipet sót is a vízbe.

    2

    A csirkehúst vágd kis kockákra, majd egy serpenyőben 1 evőkanál olajon pirítsd meg közepes lángon.

    A csirkehúst addig pirítsd, amíg szép aranybarna nem lesz, és ne keverd túl gyakran, hogy szépen megpiruljon.

    3

    Amikor a csirke elkészült, add hozzá a zöldhagymát, amelyet felkarikáztál, és pár percig párold együtt a hússal.

    A zöldhagyma ne puhuljon teljesen, így megőrzi friss ízét és roppanós textúráját.

    4

    Ezután add hozzá a miso pasztát, a szójaszószt, és egy kevés vizet, hogy szószt készíts. Alaposan keverd el.

    Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy könnyen átjárja a rizst.

    5

    A rizst keverd össze a kész szószos csirkehússal. Tedd félre, hogy a rizs átvegye az ízeket, miközben elkészíted az omlettet.

    Ha van időd, hagyd a rizst pihenni, hogy még ízletesebb legyen.

    6

    A tojásokat verd fel egy tálban, adj hozzá sót és borsot. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon süsd meg az omlettet, ügyelve arra, hogy a tojás ne legyen túl megsütve, hanem lágy maradjon.

    Az omlettet alacsonyabb hőmérsékleten süsd, hogy könnyen forgatható és puha maradjon.

    7

    Miután az omlett elkészült, tedd a rizst a közepére, majd hajtsd rá a tojást, és formázz belőle egy szép, zárt omlettet.

    Óvatosan dolgozz a tojással, hogy ne törjön el. Ha nem szeretnéd zárt omlettként, a rizst egyszerűen tálalhatod a tojás mellett is.

    8

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal, és egy kis friss zöldhagymával díszítsd a tetejét.

    A szezámmag és a zöldhagyma friss ízt ad a fogásnak, és szépen kiemeli az omurice színeit.