Miso ramen darált hússal, főtt tojással és zöldségekkel

Miso Ramen (misós, testesebb leves)

A miso ramen Hokkaidóból, Japán legészakibb szigetéről származik, ahol a hideg időjárás miatt tartalmasabb, testesebb levesek váltak népszerűvé. A miso – azaz fermentált szójapaszta – mély umami ízt ad az alaplének, amely tökéletesen harmonizál a tészta, hús és zöldségek kombinációjával. Ahogy a miso feloldódik a forró csirkealaplében, és a pirított hús illata betölti a konyhát, a ramen egy egészen különleges élménnyé válik – melegít, táplál és eltelít. A miso pasztát soha ne forrald sokáig, különben veszít ízéből. A darált hús gyorsan elkészül és tökéletes textúra a gazdag leveshez. A kukorica édessége és az újhagyma frissessége remekül ellensúlyozza a miso sósságát. Tökéletes választás hűvös estékre vagy hétvégi különlegességként. Kísérletezhetsz különböző típusú misókkal (fehér, sötét), vagy akár tofuval is hús helyett, ha vegetáriánus változatra vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Ramen tészta
1000 ml Csirkealaplé
60 g Miso paszta
20 g Gyömbér
10 g Fokhagyma
2 db Tojás
100 g Kukorica
300 g Sertéshús (darált)
30 g Újhagyma
10 ml Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban forrósítsd fel a csirkealaplevet, add hozzá a miso pasztát, gyömbért és fokhagymát. Keverd simára, és főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tipp: ne forrald hevesen, hogy a miso ne veszítse el aromáit.

    A miso paszta típusa befolyásolja a leves ízét. Világos miso (shiro miso) lágyabb, édesebb, míg a sötét miso (aka miso) erőteljesebb, sósabb ízt ad.

    2

    A darált sertéshúst pirítsd meg kevés szezámolajon, míg barna és illatos nem lesz. Ízlés szerint sózhatod. Tipp: ha extra umamit szeretnél, egy kevés szójaszószt is adhatsz hozzá.

    A hús pirításakor ügyelj, hogy ne tedd túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben pirítsd.

    3

    A tojásokat főzd 6 percig, majd tedd jeges vízbe, hámozd meg, és vágd félbe. Tipp: így a sárgája krémes marad és látványosan folyós lesz.

    A tojások főzéséhez adj egy kevés ecetet a vízhez, ez segít, hogy a tojásfehérje gyorsabban megszilárduljon, ha véletlenül megrepedne a tojás.

    4

    A ramen tésztát főzd meg külön edényben, majd szűrd le. Tipp: ne főzd túl, mert a levesben tovább puhul.

    A tészta főzővizébe tegyél egy kevés sót, ez segít, hogy a tészta ízesebb legyen.

    5

    Tálaláskor helyezz egy adag tésztát mélytányérba, öntsd rá a forró misós levest, majd pakold rá a pirított húst, főtt tojást, kukoricát és apróra vágott újhagymát. Tipp: megszórhatod szezámmaggal vagy chilivel, ha csípősebbre vágysz.

    A tálalásnál a hozzávalókat esztétikusan rendezd el a tányéron, hogy még étvágygerjesztőbb legyen a ramen.