Mitarashi dango rizslisztes golyók, édes szójaszószban áztatva

Mitarashi dango

A mitarashi dango egy hagyományos japán édesség, amely az utcai árusok egyik népszerű kínálata. A dango golyókat rizslisztből készítik, és szójaszószos sziruppal tálalják. Az étel eredete a japán kultúrában szorosan összefonódik a hagyományos fesztiválokkal és ünnepekkel. A mitarashi szósz édes és sós íze jól harmonizál a dango puha, enyhén édeskés textúrájával. Az étel egyszerűen elkészíthető, és tökéletes desszert vagy snack lehet, különösen, ha valami egyedire vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt (mochi)
150 ml Víz
50 g Cukor
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 cs. Kecskeméti kukoricakemikál

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a vizet egy tálban alaposan összekeverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.

    A tészta ne legyen túl híg, de ne is legyen túl kemény. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.

    2

    A kész tésztát 6-8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket golyóvá formáljuk.

    A golyókat nem szükséges túl tökéletesre formálni, mert sütés közben szépen egyenletesebbek lesznek.

    3

    Forraljunk egy nagy edényben vizet, majd óvatosan tegyük bele a dango golyókat. Főzzük őket körülbelül 5-7 percig, amíg a golyók a víz felszínére emelkednek.

    Miután a golyók felúsztak, még egy percet főzzük őket, hogy biztosan átsüljenek.

    4

    A dango golyókat szűrőkanállal vegyük ki, és hűtsük le hideg vízben.

    Ez segít, hogy a golyók ne tapadjanak össze, és megőrizzék a textúrájukat.

    5

    Készítsük el a szószt: egy kisebb lábasban keverjük össze a szójaszószt, a mirint és a cukrot. Főzzük alacsony hőmérsékleten, amíg a szósz sűrűsödni kezd.

    Ne hagyjuk a szószt túlfőzni, hogy ne veszítse el az ízét.

    6

    Miután a dango golyók lehűltek, helyezzük őket egy tálra, és öntsük rá a kész mitarashi szószt.

    A szósz ne legyen túl forró, hogy ne olvassza fel a dango golyókat.