A rizslisztet és a vizet egy tálban alaposan összekeverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.
A tészta ne legyen túl híg, de ne is legyen túl kemény. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.
A kész tésztát 6-8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket golyóvá formáljuk.
A golyókat nem szükséges túl tökéletesre formálni, mert sütés közben szépen egyenletesebbek lesznek.
Forraljunk egy nagy edényben vizet, majd óvatosan tegyük bele a dango golyókat. Főzzük őket körülbelül 5-7 percig, amíg a golyók a víz felszínére emelkednek.
Miután a golyók felúsztak, még egy percet főzzük őket, hogy biztosan átsüljenek.
A dango golyókat szűrőkanállal vegyük ki, és hűtsük le hideg vízben.
Ez segít, hogy a golyók ne tapadjanak össze, és megőrizzék a textúrájukat.
Készítsük el a szószt: egy kisebb lábasban keverjük össze a szójaszószt, a mirint és a cukrot. Főzzük alacsony hőmérsékleten, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
Ne hagyjuk a szószt túlfőzni, hogy ne veszítse el az ízét.
Miután a dango golyók lehűltek, helyezzük őket egy tálra, és öntsük rá a kész mitarashi szószt.
A szósz ne legyen túl forró, hogy ne olvassza fel a dango golyókat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.