M&M’s macaron

M&M’s macaron

A M&M’s csokoládé 1941-ben jelent meg, és azóta is világszerte elterjedt édesség. A M&M’s macaron ötvözi a csokoládé édességét és ropogós textúráját a francia macaron finom tésztájával, így egy igazán finom és színes desszertet eredményez. Ez a változat a M&M’s csokoládét használja a töltelékben, hogy egy édes és krémes élményt adjon.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
40 g M&M’s csokoládé
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás segít elkerülni a csomókat, így simább lesz a macaron tésztája.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj friss tojást a legjobb eredmény érdekében. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab stabil maradjon.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverést lentről felfelé végezd, hogy minél kevesebb levegő távozzon a habból. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat kapj. A habzsákot tartsd függőlegesen, és egyenletesen nyomd ki a tésztát.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés során a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami segít a 'lábak' kialakulásában sütés közben. Ne hagyd túl sokáig pihenni, mert kiszáradhat.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő függ a sütődtől, figyelj a macaronokra! Ha a 'lábak' kialakultak és a tetejük fényes, akkor jók. A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben.

    7

    A tölteléket készítsd el: a fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd össze a tejszínnel, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen. Használj jó minőségű fehér csokoládét a legjobb íz érdekében.

    8

    A M&M’s csokoládét aprítsd fel, majd keverd bele a csokoládés töltelékbe.

    Az M&M's csokoládét apró darabokra vágd, hogy egyenletesen eloszoljon a töltelékben.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek megszilárdulni, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket ne vidd a macaron széléig, mert összenyomva kifolyhat.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés alatt a macaron héja megpuhul a tölteléktől, így finomabb lesz.