Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás segít elkerülni a csomókat, így simább lesz a macaron tésztája.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj friss tojást a legjobb eredmény érdekében. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab stabil maradjon.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverést lentről felfelé végezd, hogy minél kevesebb levegő távozzon a habból. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat kapj. A habzsákot tartsd függőlegesen, és egyenletesen nyomd ki a tésztát.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés során a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami segít a 'lábak' kialakulásában sütés közben. Ne hagyd túl sokáig pihenni, mert kiszáradhat.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő függ a sütődtől, figyelj a macaronokra! Ha a 'lábak' kialakultak és a tetejük fényes, akkor jók. A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben.
A tölteléket készítsd el: a fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd össze a tejszínnel, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen. Használj jó minőségű fehér csokoládét a legjobb íz érdekében.
A M&M’s csokoládét aprítsd fel, majd keverd bele a csokoládés töltelékbe.
Az M&M's csokoládét apró darabokra vágd, hogy egyenletesen eloszoljon a töltelékben.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek megszilárdulni, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket ne vidd a macaron széléig, mert összenyomva kifolyhat.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt a macaron héja megpuhul a tölteléktől, így finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.