A mochi tésztát készítjük el: egy tálban keverjük össze a rizslisztet, cukrot és vizet. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon főzzük, amíg sűrűsödni kezd.
Fontos, hogy folyamatosan keverjük a tésztát, hogy ne alakuljon ki csomó, és egyenletesen főjön meg.
Amikor a tészta már elég sűrű, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni. Közben elkészítjük a csokikrémmel tölteléket.
A tészta hűtése segít abban, hogy könnyebben formálható legyen.
A csokoládét vágjuk apróra, és egy lábasban felolvasztjuk a tejjel, sötét csokoládéval és vaníliás cukorral. Miután felolvadt és sima, krémes állagú lesz, adjunk hozzá egy kis pudingport, hogy sűrűbb legyen.
A pudingport segít, hogy a csokikrém stabilabb legyen, és jobban tartsuk a formáját.
Miután a csokikrém hűlni kezd, öntsük egy tálba, és hűtsük le teljesen, hogy megdermedjen és könnyen használható legyen.
Ha a csokikrém túl folyékony marad, akkor egy kis extra pudingport adjunk hozzá, hogy sűrűbbé váljon.
Miután a mochi tészta hűlt és elég szilárd lett, kisebb golyókat formáljunk belőle, és mindegyik közepébe egy-egy kanál csokikrém kerül.
A golyókat óvatosan formáljuk, hogy a csokikrém ne folyjon ki belőle.
A kész mochi golyókat tegyük hűtőbe 10-15 percre, hogy a csokikrém jól összetapadjon a tésztával, és teljesen megszilárduljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.