Mochi csokikrémmel, japán édesség, puha rizsliszt tésztával és gazdag csokikrémmel töltve

Mochi csokikrémmel

A mochi egy hagyományos japán édesség, amely rizslisztből készült tésztával készül, és gyakran különféle töltelékekkel van megtöltve. A csokoládéval töltött változata egy újabb izgalmas alternatíva a klasszikus mochi számára, amely a gazdag csokikrémmel és puha tésztájával egy igazán különleges desszertet eredményez. Ez a változat tökéletes választás azoknak, akik egy édes és finom japán édességet keresnek.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Mochi rizsliszt
150 ml Víz
50 g Cukor
2 ek. Kakaópor
100 ml Tej
100 g Sötét csokoládé
1 cs. Vaníliás cukor
1 cs. Pudingpor
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mochi tésztát készítjük el: egy tálban keverjük össze a rizslisztet, cukrot és vizet. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon főzzük, amíg sűrűsödni kezd.

    Fontos, hogy folyamatosan keverjük a tésztát, hogy ne alakuljon ki csomó, és egyenletesen főjön meg.

    2

    Amikor a tészta már elég sűrű, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni. Közben elkészítjük a csokikrémmel tölteléket.

    A tészta hűtése segít abban, hogy könnyebben formálható legyen.

    3

    A csokoládét vágjuk apróra, és egy lábasban felolvasztjuk a tejjel, sötét csokoládéval és vaníliás cukorral. Miután felolvadt és sima, krémes állagú lesz, adjunk hozzá egy kis pudingport, hogy sűrűbb legyen.

    A pudingport segít, hogy a csokikrém stabilabb legyen, és jobban tartsuk a formáját.

    4

    Miután a csokikrém hűlni kezd, öntsük egy tálba, és hűtsük le teljesen, hogy megdermedjen és könnyen használható legyen.

    Ha a csokikrém túl folyékony marad, akkor egy kis extra pudingport adjunk hozzá, hogy sűrűbbé váljon.

    5

    Miután a mochi tészta hűlt és elég szilárd lett, kisebb golyókat formáljunk belőle, és mindegyik közepébe egy-egy kanál csokikrém kerül.

    A golyókat óvatosan formáljuk, hogy a csokikrém ne folyjon ki belőle.

    6

    A kész mochi golyókat tegyük hűtőbe 10-15 percre, hogy a csokikrém jól összetapadjon a tésztával, és teljesen megszilárduljon.