Mochi mangóval, krémes töltelékkel, friss mangó darabokkal a belsejében

Mochi Mangóval

A mochi egy hagyományos japán édesség, amelyet gyakran fogyasztanak különleges alkalmakkor, és amely számos variációban elkészíthető. A mangós mochi egy friss, trópusi változata, amelyben a rágós tészta és az édes, lédús mangó egyesül, hogy egy igazán különleges desszertet alkosson. Az eredeti mochi édes rizslisztből készült, és mivel a japán konyha különösen figyel a textúrákra, a mochi egyedi, rágós és sima állagával kiemelkedik az édességek világában. Ez a mangós változat a trópusi gyümölcsöt ötvözi az autentikus mochi ízével, és tökéletes választás a melegebb hónapokban, amikor a friss mangó elérhető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Gluténmentes rizsliszt
100 g Cukor
200 ml Víz
100 ml Tejszín
1 db Mangó
1 ek. Keményítő

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. Tedd félre.

    A mangó legyen érett, hogy a lehető legédesebb és zamatosabb legyen a végeredmény.

    2

    A rizslisztet, cukrot és a vizet egy lábasba tedd. Keverd össze, hogy ne maradjanak csomók.

    A rizslisztet mindig alaposan keverd el, hogy a tészta sima legyen, és ne képződjenek csomók.

    3

    Melegítsd közepes lángon, és folyamatosan kevergetve főzd a keveréket, amíg besűrűsödik és áttetszővé válik.

    Ne hagyd abba a keverést, mert a mochi könnyen leéghet. A sűrűsödés során figyelj a textúrára!

    4

    Amikor a keverék elérte a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről. A keményítőt keverd el egy kevés hideg vízben, majd add hozzá a tésztához, hogy még sűrűbb legyen.

    A keményítő hozzáadása segít abban, hogy a mochi még rugalmasabb és enyhén rágós legyen.

    5

    A mochi tésztát öntsd egy lapos tálba, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe 1 órára, hogy teljesen megszilárduljon.

    Ha gyorsabban szeretnéd, tedd a fagyasztóba 15-20 percre, hogy gyorsabban megszilárduljon!

    6

    Miután a tészta megszilárdult, vágd fel kisebb darabokra. A darabokat töltsd meg a mangókockákkal, és formázz belőlük kis golyókat vagy kockákat.

    A mochi tésztát egy kicsit nedves kézzel könnyebben formázhatod, így nem ragad majd.

    7

    Tálald a mangós mochit frissen, de ha szeretnéd, hagyhatod egy kicsit a hűtőben, hogy még sűrűbb és feszesebb legyen.

    A hűtőben való pihentetés után a mochi még jobb állagú lesz, és könnyebb lesz vele dolgozni.