Moela fokhagymával, petrezselyemmel díszítve

Moela fokhagymával

A moela egy tradicionális étel, amely különösen népszerű Latin-Amerikában, ahol gyakran készítik különféle fűszerekkel és friss hozzávalókkal. A fokhagymás moela egy ínycsiklandó étel, amely kiemeli a hús gazdag, mély ízét, miközben a friss petrezselyem és citrus frissítik és díszítik az ételt. Ez a recept tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a csirke belsőségeit egy új, ízes változatban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke moela (szárnyas belsőség)
5 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Citrus (lime vagy citrom)
250 ml Víz
1 tk. Pirospaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A moelát alaposan öblítsd le, majd vágd kisebb darabokra.

    A moelát előzőleg áztathatod egy kis vízben, hogy könnyebben eltávolíthasd a felesleges szennyeződéseket.

    2

    A fokhagymát vágd vékony szeletekre, és a petrezselymet finomra aprítsd fel.

    A fokhagymát ne vágd túl apróra, hogy a sütés közben ne égjen meg.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd aranybarnára.

    A fokhagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy megőrizze friss ízét és ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a moelát, sót, borsot és pirospaprikát, és süsd 10-15 percig, amíg a hús szép aranybarna nem lesz.

    A moela sütésénél ügyelj, hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet, hogy a hús puha maradjon.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, és főzd további 10 percig, hogy a hús teljesen átsüljön és az ízek összeérjenek.

    A víz segít a hús puhulásában, és a fokhagyma ízét is jobban átadja.

    6

    Tálald melegen, és szórd meg friss petrezselyemmel, valamint egy kis citrus levével.

    A citrus friss íze nagyszerűen kiemeli a hús gazdag ízét, és a petrezselyem díszíti a tálat.