Moela fokhagymĂĄval, petrezselyemmel dĂ­szĂ­tve

Moela fokhagymĂĄval

A moela egy tradicionĂĄlis Ă©tel, amely kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ Latin-AmerikĂĄban, ahol gyakran kĂ©szĂ­tik kĂŒlönfĂ©le fƱszerekkel Ă©s friss hozzĂĄvalĂłkkal. A fokhagymĂĄs moela egy Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely kiemeli a hĂșs gazdag, mĂ©ly Ă­zĂ©t, miközben a friss petrezselyem Ă©s citrus frissĂ­tik Ă©s dĂ­szĂ­tik az Ă©telt. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik szeretnĂ©k kiprĂłbĂĄlni a csirke belsƑsĂ©geit egy Ășj, Ă­zes vĂĄltozatban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirke moela (szĂĄrnyas belsƑsĂ©g)
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 db Citrus (lime vagy citrom)
⭕ 250 ml Víz
⭕ 1 tk. Pirospaprika

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A moelåt alaposan öblítsd le, majd vågd kisebb darabokra.

    A moelĂĄt elƑzƑleg ĂĄztathatod egy kis vĂ­zben, hogy könnyebben eltĂĄvolĂ­thasd a felesleges szennyezƑdĂ©seket.

    2

    A fokhagymåt vågd vékony szeletekre, és a petrezselymet finomra aprítsd fel.

    A fokhagymĂĄt ne vĂĄgd tĂșl aprĂłra, hogy a sĂŒtĂ©s közben ne Ă©gjen meg.

    3

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd aranybarnĂĄra.

    A fokhagymĂĄt alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten pirĂ­tsd, hogy megƑrizze friss Ă­zĂ©t Ă©s ne Ă©gjen meg.

    4

    Add hozzĂĄ a moelĂĄt, sĂłt, borsot Ă©s pirospaprikĂĄt, Ă©s sĂŒsd 10-15 percig, amĂ­g a hĂșs szĂ©p aranybarna nem lesz.

    A moela sĂŒtĂ©sĂ©nĂ©l ĂŒgyelj, hogy ne legyen tĂșl magas a hƑmĂ©rsĂ©klet, hogy a hĂșs puha maradjon.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a vizet, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 10 percig, hogy a hĂșs teljesen ĂĄtsĂŒljön Ă©s az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A vĂ­z segĂ­t a hĂșs puhulĂĄsĂĄban, Ă©s a fokhagyma Ă­zĂ©t is jobban ĂĄtadja.

    6

    Tålald melegen, és szórd meg friss petrezselyemmel, valamint egy kis citrus levével.

    A citrus friss Ă­ze nagyszerƱen kiemeli a hĂșs gazdag Ă­zĂ©t, Ă©s a petrezselyem dĂ­szĂ­ti a tĂĄlat.