Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőt érdemes a tészta elkészítése előtt bekapcsolni, hogy mire a scone-ok a tepsire kerülnek, már megfelelően fel legyen melegedve.
Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport és a sót.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
A hideg vajat kockázd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.
A hideg vaj nagyon fontos a scone állagához. Minél hidegebb a vaj, annál jobban elkülönülnek a vajdarabok a liszttől, ami a sütés során réteges szerkezetet eredményez. Használhatsz vajreszelőt is a gyorsabb morzsoláshoz.
A banánt pépesítsd villával, majd keverd össze a mogyorókrémmel, a mézzel, a tejjel és a tojással.
Érett banánt használj, mert az édesebb és könnyebben pépesíthető.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés kemény scone-okat eredményezhet.
Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.
A tészta ragacsos lehet, ezért bőven lisztezd a felületet és a kezedet. A formázáshoz használhatsz éles késsel vagy pogácsaszaggatót. A leeső tésztadarabokat ne gyúrd össze újra, mert kemény lesz a scone.
Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a scone-ok ne égjenek meg. Akkor jó, ha a tetejük aranybarna, és a belsejük is átsült. Tűpróbával ellenőrizheted.
Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy kis extra mogyorókrémmel vagy mézzel.
A scone-ok frissen a legfinomabbak. Kínálhatod magában, vagy egy kis mogyorókrémmel, mézzel, lekvárral.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.