A mogyorót egy serpenyőben, közepes lángon, enyhén pirítsd meg, amíg szép illatos és enyhén aranybarna nem lesz.
Figyelj oda, mert a mogyoró könnyen megég! Rendszeresen kevergesd.
Egy másik tálban verd habosra a tojássárgáját a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.
Használj elektromos habverőt a gyorsabb és hatékonyabb eredmény érdekében.
Egy kis lábosban, közepes lángon, melegítsd fel a vizet. Amikor forrni kezd, add hozzá a pirított mogyorót, és főzd 5-6 percig, amíg a mogyoró megpuhul és a leve kicsit besűrűsödik.
A mogyorót előre be is áztathatod, így rövidebb lesz a főzési idő.
A kész mogyorós pürét szűrd át, hogy eltávolítsd a nagyobb darabokat, majd a sűrű levet öntsd hozzá a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett. Ezután tedd vissza a tálat egy vízgőzre, és folyamatosan keverd, amíg a keverék enyhén besűrűsödik.
Vízgőz felett óvatosan keverd, nehogy a tojás összeugorjon. A keverék akkor jó, ha a kanál hátán megtartja a nyomot.
A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Fontos, hogy a tejszín hideg legyen, hogy könnyebben felverhető legyen.
A tejszínt és a habverő fejeket is érdemes előzőleg a hűtőbe tenni.
Lassan és óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt a tojásos-mogyorós keverékbe. A spatulát használva ügyelj arra, hogy ne törjön össze a hab, és megőrizze a könnyed állagot.
A keverést alulról felfelé végezd, körkörös mozdulatokkal.
A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.
Ha nincs szilikon formád, béleld ki a tálat folpackkal, hogy könnyebben ki tudd borítani a parfét.
Tálalás előtt 5 perccel vedd ki a parfé formát a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Egy meleg vízbe mártott késsel könnyedén vághatsz a parféba.
A parfét tálalhatod gyümölcsökkel, csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.