KĂ©szĂtsd elĆ a hozzĂĄvalĂłkat: mĂ©rd ki a mandulalisztet, porcukrot Ă©s a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t.
A macaron kĂ©szĂtĂ©sĂ©nĂ©l a pontos mĂ©rĂ©s elengedhetetlen a sikerhez.
Egy tĂĄlban keverd össze a mandulalisztet Ă©s a porcukrot. Az egĂ©sz keverĂ©ket egy szitĂĄn ĂĄtpasszĂrozd, hogy ne maradjanak benne darabos rĂ©szek.
A szitĂĄlĂĄs nagyon fontos, hogy a macaronok felĂŒlete sima legyen.
A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t egy keverĆtĂĄlban kezd el habbĂĄ verni, majd fokozatosan add hozzĂĄ a granulĂĄlt cukrot. Addig verjĂŒk, amĂg kemĂ©ny csĂșcsokat nem kĂ©pez, Ă©s fĂ©nyes lesz.
A tojĂĄsfehĂ©rje legyen szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă©s hasznĂĄlj friss tojĂĄst a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben. A habverĂ©shez hasznĂĄlj tiszta, zsĂrmentes edĂ©nyt.
A mandulalisztes-porcukros keverĂ©ket Ăłvatosan forgatva add hozzĂĄ a felvert tojĂĄsfehĂ©rjĂ©hez. Ne keverd tĂșl, hogy ne essen össze a hab.
A keverĂ©snĂ©l figyelj, hogy ne törj össze a habot, mert akkor a macaronok nem fognak megfelelĆen felemelkedni.
A masszĂĄt egy sĂŒtĆpapĂros tepsire adagold, hasznĂĄlj egy habzsĂĄkot a tökĂ©letes kör alakĂș macaronok kialakĂtĂĄsĂĄhoz.
A habzsĂĄk hasznĂĄlata segĂt egyenletes mĂ©retƱ macaronokat kĂ©szĂteni. HasznĂĄlj sablont a sĂŒtĆpapĂr alatt a tökĂ©letes kör alak elĂ©rĂ©sĂ©hez.
Hagyd a kĂ©sz macaronokat szobahĆmĂ©rsĂ©kleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejĂŒk egy vĂ©kony kĂ©rget kĂ©pezzen.
A pihentetĂ©s elengedhetetlen ahhoz, hogy a macaronok lĂĄba kialakuljon sĂŒtĂ©s közben.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 150 °C-ra (lĂ©gkeverĂ©ses), majd sĂŒsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell vĂĄlniuk a sĂŒtĆpapĂrtĂłl.
A sĂŒtĂ©si idĆ sĂŒtĆtĆl fĂŒggĆen vĂĄltozhat, figyelj a macaronokra sĂŒtĂ©s közben. Ha lĂ©gkeverĂ©ses sĂŒtĆd van, csökkentsd a hĆmĂ©rsĂ©kletet 140°C-ra.
A mogyorĂłvajas töltelĂ©khez a fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t olvaszd meg vĂzgĆz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszĂnnel Ă©s a mogyorĂłvajjal.
A fehér csokolådét óvatosan olvaszd, nehogy megégjen.
Keverd simåra a mogyoróvajas-fehér csokolådé ganache-t, majd hagyd kihƱlni.
A ganache-t hƱtĆben hagyd kihƱlni, hogy könnyebben kenhetĆ legyen.
A kihƱlt macaronokat töltsd meg a mogyorĂłvajas ganache-sal, majd a tetejĂŒket zĂĄrd le egy mĂĄsik macaronnal.
A ganache-t habzsåkból könnyebb a macaronokra nyomni.
A kĂ©sz macaronokat hagyd pihenni egy-kĂ©t ĂłrĂĄt, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A pihentetĂ©s segĂt, hogy a macaronok Ăzei jobban összeĂ©rjenek, Ă©s a tĂ©sztĂĄjuk is puhĂĄbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.