Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A macaron készítésénél a pontos mérés elengedhetetlen a sikerhez.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás nagyon fontos, hogy a macaronok felülete sima legyen.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj friss tojást a legjobb eredmény érdekében. A habveréshez használj tiszta, zsírmentes edényt.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
A keverésnél figyelj, hogy ne törj össze a habot, mert akkor a macaronok nem fognak megfelelően felemelkedni.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
A habzsák használata segít egyenletes méretű macaronokat készíteni. Használj sablont a sütőpapír alatt a tökéletes kör alak eléréséhez.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
A pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a macaronok lába kialakuljon sütés közben.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj a macaronokra sütés közben. Ha légkeveréses sütőd van, csökkentsd a hőmérsékletet 140°C-ra.
A mogyoróvajas töltelékhez a fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a mogyoróvajjal.
A fehér csokoládét óvatosan olvaszd, nehogy megégjen.
Keverd simára a mogyoróvajas-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.
A ganache-t hűtőben hagyd kihűlni, hogy könnyebben kenhető legyen.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a mogyoróvajas ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A ganache-t habzsákból könnyebb a macaronokra nyomni.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek, és a tésztájuk is puhább legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.