MogyorĂłvajas macaron tĂĄlalva

MogyorĂłvajas macaron

A macaron törtĂ©nete FranciaorszĂĄgban kezdƑdött, Ă©s azĂłta vilĂĄgszerte elterjedt. A mogyorĂłvajas vĂĄltozat a mogyorĂł gazdag Ă­zĂ©t Ă©s a fehĂ©r csokolĂĄdĂ© krĂ©messĂ©gĂ©t ötvözi. Ez a macaron ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a mogyorĂł kedvelƑinek, akik valami egyedi Ă©dessĂ©get szeretnĂ©nek kĂ©szĂ­teni. A mogyorĂłvajas macaronok a legjobb, ha egy-kĂ©t ĂłrĂĄt pihennek, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, Ă©s a töltelĂ©k igazĂĄn finom Ă©s krĂ©mes legyen.

ElƑkĂ©szĂŒlet 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 150 g Mandulaliszt
⭕ 150 g Porcukor
⭕ 120 g Tojáshab
⭕ 50 g Granulált cukor
⭕ 100 g Mogyoróvaj
⭕ 60 g Vaj
⭕ 50 ml Tejszín
⭕ 100 g FehĂ©r csokolĂĄdĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a hozzĂĄvalĂłkat: mĂ©rd ki a mandulalisztet, porcukrot Ă©s a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t.

    A macaron készítésénél a pontos mérés elengedhetetlen a sikerhez.

    2

    Egy tålban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitån åtpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitĂĄlĂĄs nagyon fontos, hogy a macaronok felĂŒlete sima legyen.

    3

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t egy keverƑtĂĄlban kezd el habbĂĄ verni, majd fokozatosan add hozzĂĄ a granulĂĄlt cukrot. Addig verjĂŒk, amĂ­g kemĂ©ny csĂșcsokat nem kĂ©pez, Ă©s fĂ©nyes lesz.

    A tojĂĄsfehĂ©rje legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă©s hasznĂĄlj friss tojĂĄst a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben. A habverĂ©shez hasznĂĄlj tiszta, zsĂ­rmentes edĂ©nyt.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keverĂ©ket Ăłvatosan forgatva add hozzĂĄ a felvert tojĂĄsfehĂ©rjĂ©hez. Ne keverd tĂșl, hogy ne essen össze a hab.

    A keverĂ©snĂ©l figyelj, hogy ne törj össze a habot, mert akkor a macaronok nem fognak megfelelƑen felemelkedni.

    5

    A masszĂĄt egy sĂŒtƑpapĂ­ros tepsire adagold, hasznĂĄlj egy habzsĂĄkot a tökĂ©letes kör alakĂș macaronok kialakĂ­tĂĄsĂĄhoz.

    A habzsĂĄk hasznĂĄlata segĂ­t egyenletes mĂ©retƱ macaronokat kĂ©szĂ­teni. HasznĂĄlj sablont a sĂŒtƑpapĂ­r alatt a tökĂ©letes kör alak elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    6

    Hagyd a kĂ©sz macaronokat szobahƑmĂ©rsĂ©kleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejĂŒk egy vĂ©kony kĂ©rget kĂ©pezzen.

    A pihentetĂ©s elengedhetetlen ahhoz, hogy a macaronok lĂĄba kialakuljon sĂŒtĂ©s közben.

    7

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 150 °C-ra (lĂ©gkeverĂ©ses), majd sĂŒsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell vĂĄlniuk a sĂŒtƑpapĂ­rtĂłl.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat, figyelj a macaronokra sĂŒtĂ©s közben. Ha lĂ©gkeverĂ©ses sĂŒtƑd van, csökkentsd a hƑmĂ©rsĂ©kletet 140°C-ra.

    8

    A mogyorĂłvajas töltelĂ©khez a fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t olvaszd meg vĂ­zgƑz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszĂ­nnel Ă©s a mogyorĂłvajjal.

    A fehér csokolådét óvatosan olvaszd, nehogy megégjen.

    9

    Keverd simåra a mogyoróvajas-fehér csokolådé ganache-t, majd hagyd kihƱlni.

    A ganache-t hƱtƑben hagyd kihƱlni, hogy könnyebben kenhetƑ legyen.

    10

    A kihƱlt macaronokat töltsd meg a mogyorĂłvajas ganache-sal, majd a tetejĂŒket zĂĄrd le egy mĂĄsik macaronnal.

    A ganache-t habzsåkból könnyebb a macaronokra nyomni.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két óråt, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek, és a tésztåjuk is puhåbb legyen.