Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. A kaliforniai paprikákat helyezd sütőpapíros tepsire, és süsd őket 25 percig, amíg a héjuk megfeketedik és felhólyagosodik.
A megsült paprika könnyebb hámozásához helyezd a még forró zöldségeket zárható zacskóba 10 percre – a gőz segíti a héj leválását.
A sült paprikákról húzd le a héjat, távolítsd el a magokat és a szárat. A megtisztított paprikát darabold fel kisebb részekre.
Ne öblítsd le vízzel a paprikát, mert elveszíti az ízanyagokat – használj papírtörlőt a megtisztításhoz.
Tedd a sült paprikát, fokhagymát, őrölt paprikát, köményt, ecetet, barnacukrot és sót egy turmixgépbe. Turmixold simára.
Kóstold meg turmixolás után, és állítsd be az ízeket: ha édesebbet szeretnél, adj még egy kevés barnacukrot.
Folyamatos keverés közben lassan öntsd hozzá az olívaolajat, amíg selymes állagú szószt kapsz.
Az olaj fokozatos hozzáadása segít az emulzió létrehozásában – így lesz krémes és stabil a mártás.
Töltsd a kész mojo rojo-t egy tiszta üvegbe, és hagyd állni legalább 1 órát hűtőszekrényben tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A szósz íze másnapra még intenzívebb – ideális előre elkészíteni!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.