Édes mojo rojo szĂłsz tĂĄlkĂĄban, körĂŒlötte sĂŒlt paprika darabok

Mojo rojo (édesebb piros)

A mojo rojo a KanĂĄri-szigetek egyik legismertebb gasztronĂłmiai kincse, ahol a paprikĂĄs-fokhagymĂĄs szĂłszokat hagyomĂĄnyosan halĂ©telek Ă©s papas arrugadas mellĂ© tĂĄlaljĂĄk. A klasszikus vĂĄltozat erƑsebb Ă­zƱ, de az Ă©desebb, piros kaliforniai paprikĂĄbĂłl kĂ©szĂŒlt verziĂł vilĂĄgszerte egyre nĂ©pszerƱbb. Ez a vĂĄltozat ideĂĄlis azoknak, akik a lĂĄgyabb, barĂĄtsĂĄgosabb Ă­zvilĂĄgot rĂ©szesĂ­tik elƑnyben. Technikai tipp: mindig sĂŒsd meg a paprikĂĄt, ne hasznĂĄlj nyerset, mert az Ă©des Ă­z csak Ă­gy alakul ki igazĂĄn. Az olaj emulziĂłja a mĂĄrtĂĄs selymessĂ©gĂ©nek kulcsa, ezĂ©rt lassan adagold. KĂ©pzeld el, ahogy a mĂ©g langyos mojo rojo illata betölti a konyhĂĄt, miközben a pirĂ­tĂłs kĂ©szĂŒl a serpenyƑben. Egy tökĂ©letes mĂĄrtĂĄs, ami hĂ©tvĂ©gi reggelik, nyĂĄri grillezĂ©sek vagy akĂĄr ajĂĄndĂ©kkĂ©nt is remek vĂĄlasztĂĄs.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 2 db Piros kaliforniai paprika
⭕ 3 db Fokhagyma
⭕ 100 ml Olívaolaj
⭕ 1 ek. Ɛrölt Ă©des paprika
⭕ 0.5 tk. KömĂ©ny
⭕ 2 ek. Ecet (fehĂ©rbor)
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 1 tk. Barnacukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200 °C-ra. A kaliforniai paprikĂĄkat helyezd sĂŒtƑpapĂ­ros tepsire, Ă©s sĂŒsd Ƒket 25 percig, amĂ­g a hĂ©juk megfeketedik Ă©s felhĂłlyagosodik.

    A megsĂŒlt paprika könnyebb hĂĄmozĂĄsĂĄhoz helyezd a mĂ©g forrĂł zöldsĂ©geket zĂĄrhatĂł zacskĂłba 10 percre – a gƑz segĂ­ti a hĂ©j levĂĄlĂĄsĂĄt.

    2

    A sĂŒlt paprikĂĄkrĂłl hĂșzd le a hĂ©jat, tĂĄvolĂ­tsd el a magokat Ă©s a szĂĄrat. A megtisztĂ­tott paprikĂĄt darabold fel kisebb rĂ©szekre.

    Ne öblĂ­tsd le vĂ­zzel a paprikĂĄt, mert elveszĂ­ti az Ă­zanyagokat – hasznĂĄlj papĂ­rtörlƑt a megtisztĂ­tĂĄshoz.

    3

    Tedd a sĂŒlt paprikĂĄt, fokhagymĂĄt, Ƒrölt paprikĂĄt, kömĂ©nyt, ecetet, barnacukrot Ă©s sĂłt egy turmixgĂ©pbe. Turmixold simĂĄra.

    Kóstold meg turmixolås utån, és ållítsd be az ízeket: ha édesebbet szeretnél, adj még egy kevés barnacukrot.

    4

    Folyamatos keverĂ©s közben lassan öntsd hozzĂĄ az olĂ­vaolajat, amĂ­g selymes ĂĄllagĂș szĂłszt kapsz.

    Az olaj fokozatos hozzĂĄadĂĄsa segĂ­t az emulziĂł lĂ©trehozĂĄsĂĄban – Ă­gy lesz krĂ©mes Ă©s stabil a mĂĄrtĂĄs.

    5

    Töltsd a kĂ©sz mojo rojo-t egy tiszta ĂŒvegbe, Ă©s hagyd ĂĄllni legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄt hƱtƑszekrĂ©nyben tĂĄlalĂĄs elƑtt, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A szĂłsz Ă­ze mĂĄsnapra mĂ©g intenzĂ­vebb – ideĂĄlis elƑre elkĂ©szĂ­teni!