Momo yakitori csirkecomb pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Momo yakitori (csirkecomb)

A Momo yakitori egy népszerű japán étel, melyet csirkecombokból készítenek. Az étel lényege, hogy a csirkehúst pálcikára tűzik, majd grillen vagy serpenyőben sütik. A szójaszósz és a mirin kombinációja adja meg az étel édes-sós ízét, míg a szezámmag a tökéletes ropogós textúrát biztosítja. A Momo yakitori tradicionálisan japán utcai ételként is ismert, és nagyszerű választás grillezéshez vagy étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirkecombot felkockázod. Minden darabnak kb. 3-4 cm-es kockáknak kell lennie, hogy szépen átsüljön.

    A csirkecomb bőre szaftosabbá teszi a yakitorit, de ha nem szeretnél bőrt, eltávolíthatod.

    2

    A csirkehúst tedd egy tálba, és öntsd rá a szójaszószt, mirint és a cukrot. Keverd össze, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy a hús magába szívja az ízeket.

    A hús marinálása segít abban, hogy jobban átvegye az ízeket, de 30 perc is elég a finom eredményhez.

    3

    A pálcikákra tűzd fel a csirkehúst úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.

    A fapálcikákat érdemes vízbe áztatni 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    A szójaszószt, mirint és a cukrot egy kis tálban keverd össze, majd a pálcikákra tűzött csirkehúst tedd bele, és hagyd állni 15-30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Minél tovább hagyod a marinádban, annál intenzívebb lesz az íz, de 15 perc is elég.

    5

    A pálcikára felfűzött csirkehúsokat grillen vagy serpenyőben süsd meg közepes lángon. Süsd oldalanként 5-7 percig, amíg a hús szépen átsül és enyhén karamellizálódik.

    A csirkecomb nemcsak szaftos, hanem jól karamellizálódik a szósztól. Figyelj, hogy ne süsd túl!

    6

    A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag friss ropogós textúrát ad a yakitorinak, és finom ízt ad hozzá.