Kezdd azzal, hogy a csirkecombot felkockázod. Minden darabnak kb. 3-4 cm-es kockáknak kell lennie, hogy szépen átsüljön.
A csirkecomb bőre szaftosabbá teszi a yakitorit, de ha nem szeretnél bőrt, eltávolíthatod.
A csirkehúst tedd egy tálba, és öntsd rá a szójaszószt, mirint és a cukrot. Keverd össze, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy a hús magába szívja az ízeket.
A hús marinálása segít abban, hogy jobban átvegye az ízeket, de 30 perc is elég a finom eredményhez.
A pálcikákra tűzd fel a csirkehúst úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.
A fapálcikákat érdemes vízbe áztatni 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.
A szójaszószt, mirint és a cukrot egy kis tálban keverd össze, majd a pálcikákra tűzött csirkehúst tedd bele, és hagyd állni 15-30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.
Minél tovább hagyod a marinádban, annál intenzívebb lesz az íz, de 15 perc is elég.
A pálcikára felfűzött csirkehúsokat grillen vagy serpenyőben süsd meg közepes lángon. Süsd oldalanként 5-7 percig, amíg a hús szépen átsül és enyhén karamellizálódik.
A csirkecomb nemcsak szaftos, hanem jól karamellizálódik a szósztól. Figyelj, hogy ne süsd túl!
A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag friss ropogós textúrát ad a yakitorinak, és finom ízt ad hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.