A csirkecomb filét vágd nagyobb falatnyi darabokra. Ha van bőr rajta, ne távolítsd el – ez adja a szaftosságot és a ropogós külsőt.
Vágd egyforma méretűre a darabokat, így egyenletesen sülnek át a nyárson.
Készítsd el a yakitori szószt: egy kis lábosban keverd össze a szójaszószt, mirint, szakét és a cukrot. Forrald fel, majd főzd 5-6 percig, amíg kissé besűrűsödik.
Ne forrald túl sokáig, mert túlságosan besűrűsödve le fog égni grillezés közben.
A csirkehúsdarabokat húzd fel nyársra – tetszés szerint váltogatva hagymakarikákkal. Kend meg vékonyan a húsokat a szósszal egy ecset segítségével.
A fa nyársakat áztasd be vízbe legalább 30 perccel korábban, így nem égnek meg sütés közben.
Forró serpenyőben vagy grillen süsd meg a nyársakat oldalanként 3-4 percig. Közben többször kend át a szósszal, hogy szép mázas, fényes réteg képződjön rajta.
A szósszal csak az utolsó pár percben kend meg vastagabban, hogy ne égjen meg túl gyorsan.
Amikor a csirke átsült és enyhén karamellizálódott, vedd le a tűzről és tálald azonnal, melegen, extra szósszal vagy főtt rizzsel.
A hús akkor van készen, ha belül már nem rózsaszín, de még szaftos – ne szárítsd ki túlsütéssel!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.