Mondongo con garbanzos tálalva, gazdag zöldségekkel és fűszerekkel

Mondongo con garbanzos

A mondongo con garbanzos egy hagyományos dél-amerikai étel, melyet különösen Brazíliában és Kolumbiában fogyasztanak. Az étel alapja a disznóbel, amely gazdag ízvilágot ad a levesnek, valamint a csicseriborsó, amely tápláló és krémes textúrát biztosít. Ezt a fogást gyakran készítik ünnepi alkalmakkor vagy hétvégi családi étkezések során. Az étel karakteres fűszerei és gazdag állaga egyedülálló ízélményt nyújtanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Disznóbel
200 g Csicseriborsó
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zöld paprika
2 db Paradicsom
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
1 ek. Koriander
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznóbelét alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.

    A belsőségeket alaposan öblítsd le, hogy a kellemetlen szagokat elkerüld. Ha szükséges, áztasd vízben.

    2

    A csicseriborsót áztasd be vízbe legalább 6 órára, majd főzd meg, vagy használd előfőzött változatot.

    A csicseriborsó gyorsabban fő, ha előző este beáztatod.

    3

    A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot apróra vágd. A sárgarépát hámozd meg, és karikázd fel.

    Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál gyorsabban főnek meg.

    4

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát. Pirítsd 2-3 percig.

    A pirítás során a zöldségek még jobban kioldják az ízeiket, és alapot adnak a pörköltnek.

    5

    Add hozzá a paradicsomot, pirospaprikát, köményt és koriandert. Keverd össze, és párold 5-7 percig.

    A pirospaprika és a kömény adja meg az étel karakteres, fűszeres ízét.

    6

    Tedd bele a disznóbelét és a sárgarépát, majd öntsd fel vízzel. Sózd és borsozd, és főzd 1-1,5 órán keresztül, amíg a belsőség és a zöldségek megpuhulnak.

    Ha túl sok a lé, akkor lehet, hogy a főzés végén egy kicsit le kell fedned, hogy sűrűbb legyen.

    7

    Amikor minden megpuhult, add hozzá a főtt csicseriborsót, és hagyd főni még 10-15 percig.

    A csicseriborsó hamar kész van, de ha túl sokáig fő, elveszti a ropogós állagát.

    8

    Tálald friss lime levével meglocsolva, és ha szükséges, még egy csipet sóval.

    A lime frissessége remekül kiemeli az étel fűszerességét és gazdag ízvilágát.