A moong dal-t alaposan mosd át, majd tedd egy tálba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Hagyd ázni 4-5 órán keresztül vagy akár egy éjszakán át.
Ha gyorsítani szeretnél, az áztatás után finoman átöblítheted a lencsét, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.
Miután az áztatás megtörtént, a lencsét jól szűrd le, és tedd egy száraz konyharuhára, hogy felesleges vizet eltávolíthass.
Minél szárazabb a lencse, annál ropogósabb lesz a pakora.
Egy tálban keverd össze a megáztatott lencsét a finomra vágott hagymával, fokhagymával, zöld chilivel és a friss korianderrel.
A zöld chili mennyiségét az ízlésed szerint szabályozhatod, ha nem szereted a túl csípőset, kevesebbet is használhatsz.
Add hozzá a garam masalát, kurkumát, sót, borsot, majd egy kis vízzel dolgozd össze, hogy egy formázható tésztát kapj. A tészta nem legyen túl folyós.
Ne használj túl sok vizet, mert akkor a pakora nem fog szilárdulni sütés közben.
Keverd bele a sütőport, hogy a pakorák könnyedebbek legyenek sütés után.
A sütőpor segít a pakorák könnyed, ropogós állagában, amit mindenképp érdemes belekeverni.
Egy serpenyőben hevíts olajat közepes hőmérsékleten. Amikor az olaj elég forró, kanalazd bele a lencsés keveréket kis adagokban, formálva őket kis golyókká vagy piskótákká.
A megfelelő olajhőmérséklet akkor ideális, ha egy kis tésztadarab az olajba téve azonnal sercegni kezd.
Süsd a pakorákat aranybarnára, kb. 4-5 percig minden oldalon, majd szedd ki őket, és papírtörlőn csepegtesd le őket.
Ha egyszerre túl sok pakorát teszel az olajba, az olaj hőmérséklete leeshet, így a pakorák nem lesznek elég ropogósak.
Tálald a moong dal pakorákat melegen, egy kis friss korianderrel díszítve, és egy kis joghurttal vagy chutney-val.
A pakorák tökéletesek egy kis friss joghurttal vagy csípős chutney-val, ami még ízesebbé teszi őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.