Moong dal pakora tálalva, ropogós és fűszeres falatkák

Moong dal pakora

A moong dal pakora egy népszerű indiai étel, amelyet hagyományosan sárga lencséből készítenek. Az étel ropogós, fűszeres falatkák formájában készül, és ideális étkezések előtt vagy délutáni snacket kínálni. A különböző fűszerek, mint a kurkuma és a garam masala, gazdagítják az ízét, míg a friss koriander frissességet ad neki.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Moong dal (sárga lencse)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 csokor Friss koriander
1 tk. Garam masala
0.5 tk. Őrölt kurkuma
1 tk.
0.5 tk. Bors
150 ml Víz
1 tk. Sütőpor
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A moong dal-t alaposan mosd át, majd tedd egy tálba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Hagyd ázni 4-5 órán keresztül vagy akár egy éjszakán át.

    Ha gyorsítani szeretnél, az áztatás után finoman átöblítheted a lencsét, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.

    2

    Miután az áztatás megtörtént, a lencsét jól szűrd le, és tedd egy száraz konyharuhára, hogy felesleges vizet eltávolíthass.

    Minél szárazabb a lencse, annál ropogósabb lesz a pakora.

    3

    Egy tálban keverd össze a megáztatott lencsét a finomra vágott hagymával, fokhagymával, zöld chilivel és a friss korianderrel.

    A zöld chili mennyiségét az ízlésed szerint szabályozhatod, ha nem szereted a túl csípőset, kevesebbet is használhatsz.

    4

    Add hozzá a garam masalát, kurkumát, sót, borsot, majd egy kis vízzel dolgozd össze, hogy egy formázható tésztát kapj. A tészta nem legyen túl folyós.

    Ne használj túl sok vizet, mert akkor a pakora nem fog szilárdulni sütés közben.

    5

    Keverd bele a sütőport, hogy a pakorák könnyedebbek legyenek sütés után.

    A sütőpor segít a pakorák könnyed, ropogós állagában, amit mindenképp érdemes belekeverni.

    6

    Egy serpenyőben hevíts olajat közepes hőmérsékleten. Amikor az olaj elég forró, kanalazd bele a lencsés keveréket kis adagokban, formálva őket kis golyókká vagy piskótákká.

    A megfelelő olajhőmérséklet akkor ideális, ha egy kis tésztadarab az olajba téve azonnal sercegni kezd.

    7

    Süsd a pakorákat aranybarnára, kb. 4-5 percig minden oldalon, majd szedd ki őket, és papírtörlőn csepegtesd le őket.

    Ha egyszerre túl sok pakorát teszel az olajba, az olaj hőmérséklete leeshet, így a pakorák nem lesznek elég ropogósak.

    8

    Tálald a moong dal pakorákat melegen, egy kis friss korianderrel díszítve, és egy kis joghurttal vagy chutney-val.

    A pakorák tökéletesek egy kis friss joghurttal vagy csípős chutney-val, ami még ízesebbé teszi őket.