Moqueca tálalva ananásszal, halakkal és kókusztejjel

Moqueca ananásszal

A moqueca egy híres brazil étel, amely a dél-brazíliai államok, különösen Bahia és Espírito Santo konyhájából származik. Az étel jellemzője a kókusztej, a pirospaprika és a friss halak kombinációja. Az ananászt hozzáadva egy különleges édes-savanykás ízt kap, miközben a kókusztej gazdag alapot ad. A moqueca egy igazán különleges étkezést biztosít, amely bármilyen alkalomra tökéletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé
1 db Ananász
400 ml Kókusztej
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Lime
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat darabold fel nagyobb szeletekre, sózd és borsozd ízlés szerint.

    Használj friss halat, hogy az étel minél ínycsiklandóbb legyen.

    2

    A paradicsomot és a vöröshagymát vágd fel apróra, a fokhagymát pedig finomra aprítsd.

    A paradicsomot hámozhatod, ha zöldséghámozóval könnyen eltávolítható a héja.

    3

    Hámozd meg az ananászt, és vágd fel kisebb darabokra.

    Az ananász friss és érett legyen, hogy az étel édes íze kiemelkedjen.

    4

    Egy nagy serpenyőben vagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát üvegesre.

    A hagyma pirítása fontos, mert ez adja meg az étel alap ízét.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a babérlevelet. Főzd a keveréket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    Ne keverd túl gyakran, mert a paradicsom könnyen összenyomódhat.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd forrald fel. Ezután add hozzá a haldarabokat és főzd tovább alacsony lángon 15-20 percig.

    Ha a hal túl gyorsan fő, a hús könnyen széteshet, ezért fontos a lassú főzés.

    7

    A végén add hozzá az ananász darabokat, és főzd még 5 percig, hogy az ananász megpuhuljon és átvegye az ízeket.

    Az ananász édes íze harmonizál a kókusztej gazdag ízével.

    8

    Friss lime levével és apróra vágott korianderrel ízesítheted.

    A koriander friss, citrusos íze tökéletesen illik a kókusztejhez és a halhoz.