A csirkecomb filéket vágd kisebb darabokra, és egy tálban keverd össze őket sóval, kardamommal, cumin-nal és reszelt fokhagymával.
A fűszerek a csirkehúst átjárják, és gazdag ízt adnak neki. Hagyj egy kis időt a pácolásnak, hogy a hús magába szívja a fűszereket.
A hagymát vágd vékony szeletekre, és egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pirítása az alapja az íznek. Ne hagyd, hogy túl barnuljon, mert keserű lesz.
Add hozzá a pácolt csirkecomb darabokat a lábashoz, és pirítsd meg őket minden oldalról, amíg aranybarna színt nem kapnak.
A csirke pörkölése segít abban, hogy jobban megőrizzük a hús ízét, és gazdagabb lesz a textúrája.
Add hozzá a rizst, majd keverd jól össze a csirkével és a hagymával. Öntsd rá a tejet és 1 csésze vizet, majd forrald fel.
A tej krémesíti a rizst, és az egész étel lágy, gazdag ízt kap tőle.
Fedd le a lábast, csökkentsd a hőt alacsonyra, és főzd a rizst 15-20 percig, amíg a folyadék el nem párolog, és a rizs meg nem puhul.
Ne keverd meg a rizst főzés közben, hogy ne törjön össze, és megőrizzük a szemek jó textúráját.
A kész ételt szórd meg a zöldborsóval, és tálalás előtt hagyd pihenni 5-10 percig.
A zöldborsó a végén kerül bele, hogy megőrizzük a frissességét és roppanósságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.