Morog Polao kardamommal, csirkecomb filével, rizzsel és zöldborsóval

Morog Polao Kardamommal

A Morog Polao egy hagyományos bengáli étel, amelyet a fűszeres csirke és rizs kombinációja ad. A receptben szereplő kardamom és cumin az étel ízét különlegessé teszi, míg a tej lágyabbá és gazdagabbá varázsolja az egész ételt. Az indiai és bengáli konyha számos hasonló recepttel rendelkezik, amelyek fűszeres rizses ételekkel készülnek, és a Morog Polao egy igazi ínycsiklandó fogás, amely bármelyik étkezést különlegessé varázsolja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Jázminrizs
500 g Csirkecomb filé
1 tk. Kardamom
1 tk. Cumin
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
100 g Zöldborsó
200 ml Tej
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecomb filéket vágd kisebb darabokra, és egy tálban keverd össze őket sóval, kardamommal, cumin-nal és reszelt fokhagymával.

    A fűszerek a csirkehúst átjárják, és gazdag ízt adnak neki. Hagyj egy kis időt a pácolásnak, hogy a hús magába szívja a fűszereket.

    2

    A hagymát vágd vékony szeletekre, és egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg a hagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása az alapja az íznek. Ne hagyd, hogy túl barnuljon, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá a pácolt csirkecomb darabokat a lábashoz, és pirítsd meg őket minden oldalról, amíg aranybarna színt nem kapnak.

    A csirke pörkölése segít abban, hogy jobban megőrizzük a hús ízét, és gazdagabb lesz a textúrája.

    4

    Add hozzá a rizst, majd keverd jól össze a csirkével és a hagymával. Öntsd rá a tejet és 1 csésze vizet, majd forrald fel.

    A tej krémesíti a rizst, és az egész étel lágy, gazdag ízt kap tőle.

    5

    Fedd le a lábast, csökkentsd a hőt alacsonyra, és főzd a rizst 15-20 percig, amíg a folyadék el nem párolog, és a rizs meg nem puhul.

    Ne keverd meg a rizst főzés közben, hogy ne törjön össze, és megőrizzük a szemek jó textúráját.

    6

    A kész ételt szórd meg a zöldborsóval, és tálalás előtt hagyd pihenni 5-10 percig.

    A zöldborsó a végén kerül bele, hogy megőrizzük a frissességét és roppanósságát.