Mungunz谩 k贸kusztejjel, t谩lalva friss korianderrel 茅s rizsk枚rettel

Mungunz谩 k贸kusztejjel

A Mungunz谩 egy klasszikus indiai 茅tel, amely a mung贸babot 茅s a k贸kusztejet 枚tv枚zi. Az 茅tel egyed眉l谩ll贸 铆ze az indiai konyha gazdag f疟szereinek, p茅ld谩ul a kurkuma 茅s k枚m茅ny kombin谩ci贸j谩nak k枚sz枚nhet艖. A k贸kusztej l谩gy铆tja 茅s gazdag铆tja az 茅tel text煤r谩j谩t, mik枚zben a friss koriander a t谩lal谩skor egy kis frissess茅get ad hozz谩. A Mungunz谩 k眉l枚n枚sen n茅pszer疟 veget谩ri谩nusok k枚r茅ben, 茅s t枚k茅letes v谩laszt谩s egy k枚nnyed, m茅gis t谩pl谩l贸 茅tkez茅shez.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
200 g Mung贸bab
400 ml K贸kusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gy枚mb茅r
1 db Z枚ld chili paprika
1 tk. Kurkuma
1 tk. K枚m茅ny
1 谩g Cilantro (koriander)
2 ek. Ol铆vaolaj
1 tk. S贸

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A mung贸babot 枚bl铆tsd 谩t hideg v铆zben, majd tedd egy nagy l谩basba 茅s 枚ntsd r谩 annyi vizet, hogy ellepje. Forrald fel, majd cs枚kkentsd a h艖t, 茅s f艖zd puh谩ra, k枚r眉lbel眉l 30 percig.

    A mung贸babot el艖re be谩ztathatod egy 茅jszak谩ra, 铆gy gyorsabban megf艖.

    2

    A hagym谩t h谩mozd meg, v谩gd apr贸ra. A fokhagym谩t z煤zd 枚ssze, a gy枚mb茅rt pedig reszeld le. A z枚ld chilit karik谩zd fel.

    A gy枚mb茅r frissess茅ge elengedhetetlen az 茅tel 铆z茅nek kiemel茅s茅hez, 铆gy ha lehet, frisset haszn谩lj.

    3

    Egy m谩sik serpeny艖ben hev铆tsd fel az ol铆vaolajat, 茅s pir铆tsd meg benne a hagym谩t, am铆g 眉veges nem lesz. Add hozz谩 a fokhagym谩t, gy枚mb茅rt 茅s a z枚ld chilit, 茅s pir铆tsd 艖ket 1-2 percig.

    A f疟szereket ne pir铆tsd t煤l, mert keser疟v茅 v谩lhatnak. Az olaj seg铆t a f疟szerek 铆zeinek felszabad铆t谩s谩ban.

    4

    Add hozz谩 a kurkum谩t 茅s a k枚m茅nyt, 茅s keverd j贸l 枚ssze. F艖zd 艖ket m茅g 1-2 percig, hogy a f疟szerek j贸l 谩tj谩rj谩k a hagym谩t.

    A k枚m茅ny 茅s a kurkuma kever茅ke gazdag, meleg 铆zt ad az 茅telnek, amely harmoniz谩l a k贸kusztejjel.

    5

    脰ntsd hozz谩 a k贸kusztejet, s贸zd meg, 茅s keverd 枚ssze a f艖tt mung贸babbal. F艖zd az eg茅szet alacsony l谩ngon m茅g 10-15 percig, am铆g az 铆zek 枚ssze茅rnek.

    Ha t煤l s疟r疟 lenne, egy kis vizet is hozz谩adhatsz, hogy a leves 谩llaga megfelel艖 legyen.

    6

    T谩lald melegen, 茅s sz贸rd meg friss korianderrel. Az 茅tel a legfinomabb friss rizs mellett.

    A koriander frissess茅ge 茅s 铆ze igaz谩n kiemeli a k贸kusztej gazdag text煤r谩j谩t 茅s a f疟szereket.