Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtĆport Ă©s a sĂłt.
A sĂŒtĆport Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni a liszttel egyĂŒtt, hogy ne maradjanak benne csomĂłk.
Egy mĂĄsik edĂ©nyben verd fel a tojĂĄsokat a cukorral, majd add hozzĂĄ a tejet, az olvasztott vajat Ă©s a vanĂlia kivonatot.
A tojĂĄst Ă©s a cukrot addig verd, amĂg a keverĂ©k vilĂĄgos Ă©s habos nem lesz, Ăgy a fĂĄnkok könnyebbek lesznek.
Fokozatosan adagold a szåraz hozzåvalókat a nedves keverékhez, és dolgozd össze sima, homogén tésztåvå.
Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert akkor kemĂ©nyek lehetnek a fĂĄnkok. Csak addig keverd, amĂg a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen el nem keverednek.
Takard le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s hagyd pihenni 30 percig, hogy a sĂŒtĆpor kifejtse hatĂĄsĂĄt.
A pihentetés alatt a tészta lazåbb lesz, és könnyebb lesz vele dolgozni.
Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt kb. 1 cm vastagsĂĄgĂșra, majd egy fĂĄnkszaggatĂłval vagy pohĂĄrral vĂĄgj ki belĆle köröket.
A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert akkor a fĂĄnkok kiszĂĄradhatnak sĂŒtĂ©s közben. A kiszaggatott tĂ©sztamaradĂ©kot Ășjra összegyĂșrhatod Ă©s kinyĂșjthatod.
Egy mĂ©ly serpenyĆben forrĂłsĂtsd fel az olajat közepesen magas hĆmĂ©rsĂ©kletre.
Az olaj hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©t ellenĆrizheted egy kis tĂ©sztadarabbal. Ha a tĂ©szta azonnal feljön Ă©s buborĂ©kok kĂ©pzĆdnek körĂŒlötte, akkor az olaj elĂ©g forrĂł.
SĂŒsd a tĂ©sztaköröket aranybarnĂĄra, oldalankĂ©nt kb. 2-3 percig, folyamatosan figyelve, hogy ne Ă©gjenek meg.
Ne tegyĂ©l tĂșl sok fĂĄnkot egyszerre a serpenyĆbe, mert az olaj hĆmĂ©rsĂ©klete lecsökkenhet, Ă©s a fĂĄnkok megszĂvhatjĂĄk magukat olajjal.
Szedd ki a megsĂŒlt fĂĄnkokat papĂrtörlĆre, hogy a felesleges olajat leitassa.
A papĂrtörlĆ segĂt eltĂĄvolĂtani a felesleges olajat, Ăgy a fĂĄnkok kevĂ©sbĂ© lesznek zsĂrosak.
Még melegen szórd meg a fånkokat porcukorral, és tålald frissen.
A meleg fĂĄnkokra jobban tapad a porcukor. KĂnĂĄlhatsz mellĂ©jĂŒk lekvĂĄrt, csokolĂĄdéöntetet vagy tejszĂnhabot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.