Mustáros csirkés samosa tálalva

Mustáros csirkés samosa

A csirkés samosa a világ számos pontján ismert, ám ez a mustáros verzió egy igazán különleges, európai ihletésű csavarral dobja fel a hagyományos receptet. A dijoni mustár pikánssága és a tejföl krémessége egyensúlyba hozza a csirkehús karakterét. Ahogy a sütőből kikerülő samosák illata elárasztja a konyhát, azonnal étvágyat csinál. Ez az étel ideális egy baráti összejövetelre, hétvégi vendéglátáshoz vagy akár egy sós uzsonnához is. Tipp: Kínáld mellé fokhagymás joghurtos mártogatóval vagy enyhén csípős mustáros szósszal, hogy még izgalmasabb legyen az ízélmény.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 45 perc
830 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkemellfilé
2 ek. Dijoni mustár
1 ek. Tejföl
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Őrölt fekete bors
1 tk.
1 ek. Friss petrezselyem
10 db Réteslap (vagy samosa tészta)
2 ek. Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellfilét főzd enyhén sós vízben puhára (kb. 15 perc), majd szedd szálakra két villa segítségével. Tipp: Hagyd kihűlni mielőtt szálaznád, így könnyebb dolgozni vele.

    A csirkét ne főzd túl, mert száraz lesz. Ha marad csirkefőző lé, azt felhasználhatod levesalapnak.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold őket üvegesre. Ezután add hozzá a csirkét, sót, borsot, és pirítsd 2-3 percig.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a tölteléknek.

    3

    Add hozzá a dijoni mustárt és a tejfölt, majd alaposan keverd össze a hússal. Végül szórd bele az aprított petrezselymet is. Hűtsd le a tölteléket. Tipp: A töltelék akkor tökéletes, ha nem túl folyós, így nem áztatja el a tésztát.

    A mustár mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nincs tejföl, használhatsz helyette görög joghurtot.

    4

    A réteslapokat hosszú csíkokra vágd. Egy csík egyik végére tegyél egy evőkanálnyi tölteléket, majd háromszög alakban hajtogasd fel. A széleket vízzel nedvesítsd meg, hogy jól tapadjanak.

    A réteslapokat nedves konyharuhával takard le, hogy ne száradjanak ki.

    5

    Tedd a samosákat sütőpapíros tepsire, kend meg kevés olajjal a tetejüket, majd süsd előmelegített sütőben 200°C-on 15-20 percig, amíg szép aranybarnára sülnek. Tipp: Ne nyisd ki túl hamar a sütőt, hogy ne essenek össze!

    A samosákat figyelj sütés közben, nehogy megégjenek. Ha légkeveréses a sütőd, rövidebb idő alatt megsülnek.