A bao tĂ©sztĂĄhoz keverd össze a lisztet, Ă©lesztĆt Ă©s cukrot egy tĂĄlban, majd add hozzĂĄ a langyos vizet. GyĂșrd össze simĂĄra, takard le, Ă©s keleszd meleg helyen 1 ĂłrĂĄig, amĂg megduplĂĄzĂłdik.
A tĂ©sztĂĄt akkor gyĂșrtad jĂłl, ha elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl Ă©s rugalmas. A kelĂ©shez a legjobb, ha a tĂĄlat letakarod egy nedves konyharuhĂĄval, Ăgy nem szĂĄrad ki a tĂ©szta teteje.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8-10 rĂ©szre, formĂĄzd ovĂĄlissĂĄ, hajtsd fĂ©lbe, Ă©s sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt pĂĄrolĂłba helyezd. PĂĄrold 10-12 percig, mĂg a tĂ©szta ruganyos Ă©s ĂĄtpuhult lesz.
A tĂ©szta formĂĄzĂĄsakor lisztezd be a kezed, hogy ne ragadjon. A pĂĄrolĂĄs sorĂĄn figyelj, hogy ne fĆzd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert akkor szĂ©tesik.
A fĆtt, tĂ©pett marhahĂșst egy serpenyĆben melegĂtsd össze a mustĂĄrral, mĂ©zzel, fokhagymĂĄval Ă©s szezĂĄmolajjal. Kevergetve fĆzd kb. 6-8 percig, amĂg a mĂĄrtĂĄs bevonja a hĂșst Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik.
HasznĂĄlj dijoni mustĂĄrt a karakteresebb ĂzĂ©rt. A mĂ©z helyett hasznĂĄlhatsz juharszirupot is. VigyĂĄzz, hogy a mĂĄrtĂĄs ne Ă©gjen le, folyamatosan keverd.
A bao-kat Ăłvatosan nyisd szĂ©t. Kanalazz bele a mustĂĄros-marhahĂșsos töltelĂ©kbĆl, tegyĂ©l rĂĄ uborkaszeleteket Ă©s szĂłrd meg friss, aprĂłra vĂĄgott ĂșjhagymĂĄval.
A bao-kat melegĂtsd ĂĄt, mielĆtt megtöltöd, Ăgy könnyebben nyĂlnak. A töltelĂ©k mellĂ© tehetsz savanyĂș kĂĄposztĂĄt is, hogy mĂ©g izgalmasabb legyen.
Azonnal tĂĄlald melegen. KĂnĂĄlhatsz mellĂ© extra mustĂĄrt vagy enyhĂ©n csĂpĆs mĂĄrtĂĄst is a mĂ©g izgalmasabb ĂzĂ©lmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.
KĂnĂĄlhatsz mellĂ© Sriracha majonĂ©zt is. A bao-kat Ă©rdemes minĂ©l hamarabb elfogyasztani, hogy a tĂ©szta ne ĂĄzzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.