MustĂĄros-marhahĂșsos bao bun Ă©tel tĂĄlalva

MustĂĄros-marhahĂșsos bao bun

A bao bun tradicionĂĄlis ĂĄzsiai fogĂĄs, melyet a vilĂĄg szĂĄmos konyhĂĄja Ășjragondolt – ez a vĂĄltozat magyaros Ă­zekkel, mustĂĄros marhahĂșssal kĂ©szĂŒl. A karakteres mustĂĄr Ă©s a mĂ©z selymes egyensĂșlya kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot ad a szaftos marhahĂșsnak. Ahogy a mustĂĄros szĂłsz karamellizĂĄlĂłdik a forrĂł serpenyƑben, a fokhagyma Ă©s a szezĂĄmolaj illata betölti a konyhĂĄt – Ă©s mĂĄris tudjuk, hogy egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©tel kĂ©szĂŒl. A puha bao tĂ©szta, a fƱszeres, Ă©deskĂ©s hĂșs Ă©s a friss zöldsĂ©gek egyensĂșlya minden falatban tökĂ©letes. Ez a recept ideĂĄlis hĂ©tvĂ©gi vacsorĂĄkhoz, kĂŒlönleges alkalmakra vagy akĂĄr egy tematikus fusion esthez is. KĂ­nĂĄlj mellĂ© sĂŒlt Ă©desburgonyĂĄt vagy hĂĄzi coleslaw-t, ha mĂ©g tartalmasabbĂĄ tennĂ©d!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra 10 perc
2180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Liszt (bĂșzaliszt)
⭕ 1 tk. SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 20 g Cukor
⭕ 160 ml Langyos víz
⭕ 300 g MarhahĂșs (lapocka, puhĂĄra fƑzve Ă©s tĂ©pve)
⭕ 2 ek. Magyar mustár
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. Fokhagyma (zĂșzott)
⭕ 1 tk. Szezámolaj
⭕ 50 g Uborka (vĂ©kony szeletek)
⭕ 1 db Újhagyma (apróra vágva)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A bao tĂ©sztĂĄhoz keverd össze a lisztet, Ă©lesztƑt Ă©s cukrot egy tĂĄlban, majd add hozzĂĄ a langyos vizet. GyĂșrd össze simĂĄra, takard le, Ă©s keleszd meleg helyen 1 ĂłrĂĄig, amĂ­g megduplĂĄzĂłdik.

    A tĂ©sztĂĄt akkor gyĂșrtad jĂłl, ha elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl Ă©s rugalmas. A kelĂ©shez a legjobb, ha a tĂĄlat letakarod egy nedves konyharuhĂĄval, Ă­gy nem szĂĄrad ki a tĂ©szta teteje.

    2

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8-10 rĂ©szre, formĂĄzd ovĂĄlissĂĄ, hajtsd fĂ©lbe, Ă©s sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt pĂĄrolĂłba helyezd. PĂĄrold 10-12 percig, mĂ­g a tĂ©szta ruganyos Ă©s ĂĄtpuhult lesz.

    A tĂ©szta formĂĄzĂĄsakor lisztezd be a kezed, hogy ne ragadjon. A pĂĄrolĂĄs sorĂĄn figyelj, hogy ne fƑzd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert akkor szĂ©tesik.

    3

    A fƑtt, tĂ©pett marhahĂșst egy serpenyƑben melegĂ­tsd össze a mustĂĄrral, mĂ©zzel, fokhagymĂĄval Ă©s szezĂĄmolajjal. Kevergetve fƑzd kb. 6-8 percig, amĂ­g a mĂĄrtĂĄs bevonja a hĂșst Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik.

    Hasznålj dijoni mustårt a karakteresebb ízért. A méz helyett hasznålhatsz juharszirupot is. Vigyåzz, hogy a mårtås ne égjen le, folyamatosan keverd.

    4

    A bao-kat Ăłvatosan nyisd szĂ©t. Kanalazz bele a mustĂĄros-marhahĂșsos töltelĂ©kbƑl, tegyĂ©l rĂĄ uborkaszeleteket Ă©s szĂłrd meg friss, aprĂłra vĂĄgott ĂșjhagymĂĄval.

    A bao-kat melegĂ­tsd ĂĄt, mielƑtt megtöltöd, Ă­gy könnyebben nyĂ­lnak. A töltelĂ©k mellĂ© tehetsz savanyĂș kĂĄposztĂĄt is, hogy mĂ©g izgalmasabb legyen.

    5

    Azonnal tĂĄlald melegen. KĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© extra mustĂĄrt vagy enyhĂ©n csĂ­pƑs mĂĄrtĂĄst is a mĂ©g izgalmasabb Ă­zĂ©lmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.

    Kínålhatsz mellé Sriracha majonézt is. A bao-kat érdemes minél hamarabb elfogyasztani, hogy a tészta ne åzzon el.