Mustáros-mézes csirkés palacsinta frissen sütve

Mustáros-mézes csirkés palacsinta

A mustár és a méz tökéletes harmóniát alkot ebben a különleges csirkés palacsintában. Az enyhén édes, mégis pikáns ízek tökéletesen kiegészítik a palacsinta puhaságát, míg a sajt egy gazdag, krémes befejezést ad az ételnek. Ha szereted a különleges, de könnyen elkészíthető fogásokat, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
790 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
250 g Csirkemell
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Méz
2 ek. Mustár
100 g Tejföl
100 g Reszelt sajt (trappista vagy parmezán)
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A tésztát kézi mixerrel is keverheted, hogy biztosan csomómentes legyen.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés után a tészta sűrűbb lesz, ha szükséges, adj hozzá még egy kevés tejet.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne füstöljön az olaj.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ha a palacsinta szakad, akkor valószínűleg túl vékony a tészta, adj hozzá egy kevés lisztet.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    A kisült palacsintákat takard le, hogy ne száradjanak ki.

    7

    A csirkemellet vágd kisebb kockákra, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára közepes lángon.

    A csirkemellet előtte pácolhatod is a mustáros-mézes keverékben.

    8

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add a csirkéhez, és pirítsd további 3-4 percig.

    A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz.

    9

    Öntsd hozzá a mézet és a mustárt, majd alaposan keverd össze, hogy a csirkét egyenletesen bevonja.

    Használhatsz különböző fajta mustárt is, a mézes mustár különösen jól illik ehhez az ételhez.

    10

    Szórd meg őrölt fekete borssal, és főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Kóstold meg a tölteléket, és ha szükséges, adj hozzá több mézet vagy mustárt az ízlésednek megfelelően.

    11

    A kész palacsintákat töltsd meg a mustáros-mézes csirkés keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    A palacsintákat ne töltsd túl, hogy könnyen össze tudd hajtani vagy tekerni.

    12

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megpiruljon.

    A sütőt előmelegítheted, hogy gyorsabban elkészüljenek a palacsinták. Ha a sajt hamarabb pirul, takard le a tálat alufóliával.

    13

    Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem helyett használhatsz aprított snidlinget is.