Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A tésztát kézi mixerrel is keverheted, hogy biztosan csomómentes legyen.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés után a tészta sűrűbb lesz, ha szükséges, adj hozzá még egy kevés tejet.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, de ne füstöljön az olaj.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta szakad, akkor valószínűleg túl vékony a tészta, adj hozzá egy kevés lisztet.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A kisült palacsintákat takard le, hogy ne száradjanak ki.
A csirkemellet vágd kisebb kockákra, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára közepes lángon.
A csirkemellet előtte pácolhatod is a mustáros-mézes keverékben.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add a csirkéhez, és pirítsd további 3-4 percig.
A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a mézet és a mustárt, majd alaposan keverd össze, hogy a csirkét egyenletesen bevonja.
Használhatsz különböző fajta mustárt is, a mézes mustár különösen jól illik ehhez az ételhez.
Szórd meg őrölt fekete borssal, és főzd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstold meg a tölteléket, és ha szükséges, adj hozzá több mézet vagy mustárt az ízlésednek megfelelően.
A kész palacsintákat töltsd meg a mustáros-mézes csirkés keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
A palacsintákat ne töltsd túl, hogy könnyen össze tudd hajtani vagy tekerni.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megpiruljon.
A sütőt előmelegítheted, hogy gyorsabban elkészüljenek a palacsinták. Ha a sajt hamarabb pirul, takard le a tálat alufóliával.
Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem helyett használhatsz aprított snidlinget is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.