Mustáros tormamártás tálalva

Mustáros tormamártás

A mustáros tormamártás egy klasszikus, ugyanakkor izgalmas kiegészítő, amelyet gyakran tálalnak sült húsokhoz vagy halételekhez. A torma már az ókorban is ismert volt gyógyhatásairól és pikáns ízéről, míg a mustár a francia és angol konyha népszerű alapanyaga. Ez a mártás tökéletesen ötvözi a két összetevőt, hogy frissítő és fűszeres ízvilágot alkosson. Tipp: Ha még krémesebb állagot szeretnél, használj habtejszínt, és egy csipet cukorral finomíthatod az ízeket.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
2 ek. Erős mustár
30 g Frissen reszelt torma
1 tk. Citromlé
1 csipet
1 csipet Őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: reszeld le a tormát és mérd ki a tejszínt, mustárt, valamint a fűszereket.

    A torma reszelésekor vigyázz, mert erős illóolajokat tartalmaz, melyek könnyezést okozhatnak. A friss torma íze sokkal intenzívebb, mint a bolti, üveges tormáé.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben lassú tűzön kezdd melegíteni a tejszínt, de ügyelj, hogy ne forrjon fel.

    A tejszínt alacsony hőfokon melegítsd, hogy ne forrjon fel és ne égjen le. A forralás megváltoztathatja a tejszín állagát és ízét.

    3

    Add hozzá az erős mustárt és keverd simára a tejszínnel, majd lassan add hozzá a reszelt tormát is.

    A mustár típusa befolyásolja a mártás ízét, használj erős, csípős mustárt a karakteresebb ízért. A tormát lassan, fokozatosan add hozzá, kóstold meg, és a kívánt erősség elérésekor hagyd abba.

    4

    Ízesítsd sóval, borssal és citromlével, hogy kellemesen pikáns ízvilágot kapj.

    A citromlé segít kiegyensúlyozni a mártás ízét és frissességet ad. A sóval és borssal óvatosan bánj, kóstold meg a mártást, és csak utána add hozzá őket.

    5

    Főzd alacsony lángon körülbelül 5 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd hagyd kicsit hűlni.

    A főzés során folyamatosan kevergesd a mártást, hogy ne égjen le. A hűtés segít az ízek összeérésében és a mártás sűrűbbé válásában.

    6

    Tálald melegen húsokhoz vagy halételekhez, vagy tárold légmentesen zárható edényben a hűtőszekrényben.

    A mártás kiválóan illik sült húsokhoz, kolbászokhoz, füstölt halhoz vagy akár főtt tojáshoz is. A hűtőben 2-3 napig tárolható.