Egy kis tálban keverd össze az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A kézmeleg hőmérséklet az ideális.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a joghurtot és az olívaolajat.
A joghurt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben elegyedjen a többi hozzávalóval.
Öntsd hozzá az élesztős keveréket, majd gyúrd össze, amíg lágy, rugalmas tésztát nem kapsz.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kevés vizet.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.
Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, majd formázz belőlük golyókat.
A golyókat takard le konyharuhával, hogy ne száradjanak ki, amíg a többit formázod.
Lisztezett felületen nyújtsd ki mindegyiket vékony, ovális alakú lapokká.
A tésztát vékonyra nyújtsd, hogy a naan puha és könnyű legyen.
Egy forró serpenyőt hevíts fel, majd helyezd bele az első naan tésztát.
A serpenyő legyen nagyon forró, hogy a naan gyorsan megsüljön és ne száradjon ki.
Süsd 1-2 percig az egyik oldalán, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig, amíg aranybarna foltok jelennek meg.
Ha a serpenyőd nem elég forró, a naan kemény lesz. Ha túl forró, megég.
Ha fokhagymás naan-t szeretnél, kend meg az elkészült naanokat olvasztott vajjal és reszelt fokhagymával.
A fokhagymás vajjal való megkenés után tehetsz rá friss koriandert is.
Tálald azonnal curryvel, mártásokkal vagy kedvenc indiai ételeiddel.
A naanokat tálalásig tartsd melegen, például egy konyharuhával letakarva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.