Nabak Kimchi, vizes és enyhén csípős koreai kimchi friss zöldségekkel

Nabak Kimchi (Vizes, Enyhén Csípős Kimchi)

A nabak kimchi, egy koreai vizes, enyhén csípős kimchi, a koreai étkezések elengedhetetlen része. A vizes kimchi könnyed, friss és egy kicsit csípős, tökéletes a tavaszi és nyári hónapokban. Az étel gazdag probiotikumokban, és rendkívül frissítő. A nabak kimchi az egyik legnépszerűbb koreai étel, amelyet gyorsan el lehet készíteni, és könnyen variálható a különböző fűszerekkel és zöldségekkel.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 2 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Napa cabbage
1 db Carrot
1 db Daikon radish
100 g Coarse sea salt
5 clove Garlic
2 cm Ginger
2 ek. Korean red pepper flakes (gochugaru)
3 ek. Fish sauce
1 tk. Sugar
1 l Water

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Cut the napa cabbage, daikon radish, and carrot into thin slices or strips. Place them in a large mixing bowl.

    Make sure the vegetables are evenly sliced for consistent texture.

    2

    Sprinkle the chopped vegetables with coarse sea salt and massage the salt into them. Let the mixture sit for 1-2 hours to release water.

    Massage gently to ensure the salt evenly distributes, helping to draw out moisture from the vegetables.

    3

    Rinse the salted vegetables thoroughly under cold water to remove excess salt and drain them well.

    Ensure the vegetables are well-drained to avoid an overly salty kimchi.

    4

    Grate the garlic and ginger, and mix them with Korean red pepper flakes (gochugaru), fish sauce, and sugar to form a thick paste.

    Adjust the amount of gochugaru for your preferred spice level.

    5

    Add the garlic-ginger paste to the rinsed vegetables and toss them together to ensure even coating.

    Make sure the paste is evenly distributed over the vegetables for a uniform flavor.

    6

    Transfer the kimchi mixture into a clean jar or container, pressing it down to remove air pockets.

    Leave some space at the top of the jar to allow for the kimchi to expand during fermentation.

    7

    Pour water over the vegetables, ensuring they are fully submerged in the liquid. Cover the jar loosely.

    Make sure the vegetables are submerged to prevent spoilage.

    8

    Let the nabak kimchi ferment at room temperature for 1-2 days. After fermentation, store it in the refrigerator.

    The longer the kimchi ferments, the more intense the flavor will become.