Egy tálban keverd össze a finomlisztet, csicseriborsólisztet, búzadarát, sütőport, sót és őrölt kardamomot. Keverd el alaposan, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.
Szitáld át a liszteket, hogy a keksz könnyedebb állagú legyen.
Add hozzá a porcukrot és a ghee-t. Fakanállal vagy kézzel gyúrd össze a tésztát, míg puha, kissé morzsalékos, de formázható állagot kapsz.
Ha túl száraz, adj hozzá még egy evőkanál ghee-t; ha túl lágy, kevés búzadarát szórhatsz hozzá.
Formázz diónyi golyókat a tésztából, enyhén lapítsd le őket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejükre szórj néhány rózsaszirmot óvatosan, kicsit nyomd bele.
Ügyelj arra, hogy a rózsaszirmok ne égjenek meg – csak enyhén nyomd a felületbe, ne mélyre.
Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra. Süsd a kekszeket 15–18 percig, amíg az aljuk enyhén aranybarna lesz. A tetejüknek világosnak kell maradnia.
Ne süsd túl – a nankhatai állaga omlós marad, ha nem szárítod ki.
Hagyd teljesen kihűlni a sütiket a tepsin, majd tárold légmentesen zárható dobozban. Frissen a legfinomabb, de pár napig eláll.
Ha teljesen kihűlnek, még omlósabbak lesznek – ne mozgasd melegen, mert törnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.